Webversion

Kronprinsesse Mary åbner Kronprinsesse Marys Bro

Det kommer nok ikke som den helt store overraskelse, men nu er det officielt. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary vil forestå den officielle åbning af broen, der bærer hendes navn, når Kronprinsesse Marys Bro indvies lørdag den 28. september.  
 
Åbningsarrangementet byder på den helt store folkefest, så få endelig sat kryds i kalenderen. Frederikssund Kommunes mange foreninger står for dagens mange kulturelle indslag, og et stort broløb med 10.000 tilmeldte løbere er også en del af dagen. Der vil også være spændende aktiviteter for børn – de kan blandt andet kaste sig over betonstøbning og perspektivtegning.   
 
Læs mere om åbningsprogrammet

3000 ekstra løbenumre blev solgt på 45 minutter

På bare 45 minutter blev de 3000 ekstra startnumre til Kronprinsesse Marys Bro løbet solgt, da de blev sat til salg torsdag den 20. juni kl. 12. Dermed deltager 10.000 løbere i broløbet, der består af tre distancer One mile, 5 km og 10 km.  
 
De første 7000 billetter til løbet blev solgt i april på 12 ½ time.  
 
Du behøver ikke en billet, hvis du gerne vil ud at gå på broen og nyde udsigten. Vi åbner et kørespor, når broløbet skydes i gang, så alle kan gå en tur på broen.  

Spuns er fjernet og asfalt lægges

Der bygges stadigvæk på både bro og vejanlæg, men samtidig er vi også i gang med at føre områder tilbage til den tilstand, de var i før, anlægsarbejdet startede. Al spuns til de midlertidige dæmninger på begge sider af fjorden er nu hevet op og fjernet. Bundsikringsgruset fra den midlertidige havn og dæmning er brugt som indbygningsmateriale på den nye vejstrækning ved tilslutningsanlægget ved Frederikssundsvej.  
 
Ved højbroen er den store montagekran, som har monteret de 492 brosegmenter, blevet skilt ad og er indtil videre oplagret på byggepladsen ved Marbækvej, indtil den skal videre ud i verden til et nyt broprojekt. På broen er entreprenøren ved at lægge sidste hånd på broens fugtisolering, der skal sikre, at vand ikke trænger ind i brokonstruktionen. Arbejdet med udlægning af asfalt og opsætning af autoværn og rækværker kører på højtryk.  
 
I det åbne land fremstår motortrafikvejen efterhånden mere og mere færdiggjort i takt med, at asfalt udlægges, og autoværn opsættes.  

Skibbyrundkørslen er åbnet

Endnu et af fjordforbindelsens nye anlæg er åbnet for trafik. Fredag den 14. juni blev trafikken omlagt ved rundkørslen ved Skibbyvej, så trafikanterne nu skal køre igennem den nye rundkørsel.  
 
De midlertidige veje i området skal fjernes, og Østergaardsvej skal laves færdig.  
 
Sådan så rundkørslen ud i april, inden der blev lagt asfalt.

Infocenteret på Østersvej går på sommerferie

Også i infocenteret på Østersvej har der i første halvdel af 2019 været høj aktivitet med skolebesøg (i 2018 og 2019 har vi haft omkring 100 skoleklasser på besøg, dvs. mere end 1500 elever), arrangerede besøg og rundvisninger og så besøg fra alle jer, der gerne vil følge med i byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro. I juli holder informationscenteret sommerlukket.  
 
Vi åbner igen torsdag den 8. august. 
Afmeld