Webversion

Festoverfjorden.dk

Vil du bare gerne ud og gå på broen eller skal du deltage i broløbet eller vil du gerne opleve stemningen til indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro. Så er det på festoverfjorden.dk du kan holde dig opdateret om åbningseventen og alt det, dagen byder på af oplevelser.
 
Frederikssund Kommune og Fjordforbindelsen Frederikssund er i fuld gang med at planlægge åbningseventen lørdag den 28. september. Der er en overvældende interesse fra foreninger og klubber, som gerne vil være en del af arrangementet, og det er lidt af et puslespil at få programmet til at gå op. I takt med, at brikkerne falder på plads, bliver programmet opdateret.
 
Vi er mange om at skabe folkefesten den 28. september, og festoverfjorden.dk er hjemmesiden, hvor al information samles både i forhold til det officielle program, broløbet og de andre aktiviteter på eventpladsen.

Kronprinsesse Marys Bro er landfast

Nu kan man gå tørskoet over Roskilde Fjord via Kronprinsesse Marys Bro. Den første weekend i maj nåede projektet endnu en stor milepæl, da det sidste af de 492 segmenter, der udgør brodækket, blev monteret.
 
I april gik arbejdet med udlægning af broens fugtisolering i gang. I alt skal ca. 26.000 m2 fugtisolering lægges ud på oversiden af brodækket. Det skal sikre, at regnvand ikke siver ned i betonkonstruktionen. Oven på fugtisoleringen følger flere lag asfalt. Det arbejde er også i fuld gang.
 
Samtidig med, at Kronprinsesse Marys Bro bliver gjort helt færdig og klar til trafik, arbejder vores entreprenør på højtryk for at få vejdelen mellem Tørslev Hage og Skibbyvej-rundkørslen færdig og få asfalteret de cirka 10 km motortrafikvej.

DTU på besøg

Omkring 145 ingeniørstuderende fra fem europæiske universiteter bl.a. Köln, Paris, Edinburgh besøgte i starten af maj byggepladsen.
 
De fremtidige ingeniører var blandt andet været en tur inde i og oppe på broen og så vejanlægget på Hornsherred. Besøget var en del af DTU’s International Civil Engineering Week. Læs mere om besøget eller se indslag i Lorry.

Broløb hurtigt udsolgt

Der har været en enorm interesse for Kronprinsesse Marys Bro Løbet, og løbet blev udsolgt på bare 12½ time. De 7000 løbsbilletter blev sat til salg den 1. maj.
 
Løbet arrangeres af de lokale løbeklubber Out-Run Frederikssund og Fjordløberne. Læs mere om løbet.
Afmeld