Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Pendlerne på Helsingørmotorvejen kommer hurtigere hjem

Det går hurtigere hjemad om eftermiddagen for pendlerne på Helsingørmotorvejen.
 
Hvor de før spildte tiden med at sidde i kø på motorvejen, så glider de i dag jævnt og uhindret gennem eftermiddagsmyldretiden.

Det viser nogle nye målinger, som Vejdirektoratet har foretaget af effekterne af udvidelsen af motorvejen på en del af strækningen fra to til tre spor.

”Vi kan se, at udvidelsen hjælper bilisterne markant hurtigere gennem den nordgående trafik i de travleste perioder midt på eftermiddagen,” siger afdelingsleder Andreas Egense fra Vejdirektoratet.

Helt konkret viser den nye måling, at hvor det før motorvejsudvidelsen tog den gennemsnitlige trafikant tolv minutter at tilbagelægge strækningen fra Lyngby C til Hørsholm C, så er rejsetiden nu faldet til otte minutter.

”Der er altså sket en reduktion i rejsetiden på fire minutter, hvilket i praksis betyder, at næsten al trængsel er fjernet,” siger Andreas Egense.
 
Men den reelle tidsbesparelse er endnu større end de ovennævnte minutter, da der også har været en markant stigning i trafikken fra 2012 til 2016.
Læs mere om målingerne her

Er vi klar til større uheld på Den Nye Lillebæltsbro?

 
Det skal Sydøstjyllands Politi, beredskabsmyndighederne i form af TrekantBrand og Region Syddanmark samt Vejdirektoratet teste onsdag den 30. august i en beredskabsøvelse.
 
 
Øvelsen bliver afviklet i aften- og nattetimerne fra kl. 20.00 – 06.00.

Myndighederne afholder øvelsen for at afprøve beredskabet på et større uheldsscenarie på broen, der er en af Danmarks mest centrale færdselsårer.

”Disse øvelser har stor betydning for at sikre, at vores beredskab er skarpt og effektivt, når det virkelig gælder. Derfor bliver vi nødt til at afvikle dem lejlighedsmæssigt. Især giver det god træning at afvikle øvelser ude på en bro som Den Nye Lillebæltsbro, fordi netop det faktum, at øvelsen foregår ude på broen, stiller beredskabet, politifolkene og de øvrige deltagere over for særlige udfordringer, som de skal løse,” siger politiinspektør Morten Anker Jensen fra Sydøstjyllands Politi.

Mens øvelsen står på, vil broen være delvist spærret for trafik. 

”Vi beklager naturligvis de gener, som trafikanterne vil opleve, men det er desværre uundgåeligt, når der skal gennemføres store beredskabsøvelser,” siger chefkonsulent Niels Chr. Skov Nielsen fra Vejdirektoratet.
 
”Ved hjælp af vores løbende trafikinformation vil vi fra Vejdirektoratets side forsøge at hjælpe trafikanterne bedst muligt gennem trafikken, mens øvelsen står på.”Læs mere om beredskabsøvelsen her
 
 
 
 
 
 
Afmeld