Webversion

Kom på tur til Fjordforbindelsen

 
Sæt kryds i kalenderen den 26. maj. Her kan du nemlig komme på tur til projektets informationscenter i Frederikssund og blive klogere på byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro. Du får en status på projektet, og derefter går turen til en udsigtsplatform, hvorfra du kan se byggepladsen og fjorden.

Turen er gratis, men kræver tilmelding.

Nu yngler frøerne

Vejret er blevet så varmt, at frøerne ved Fjordforbindelsen har lagt vinteren bag sig. De kvækker og er begyndt at yngle i de vandhuller, projektet monitorerer.
 
Frøerne har også lagt æg i et af de erstatningsvandhuller, som er blevet etableret i forbindelse med byggeriet, og dermed har frøerne vist godkendt projektets indsats.
 

Nye oplevelser i udstillingerne

Bliv helt opdateret på byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro i et af de to informationscentre på hver side af fjorden. Udstillingerne er netop blevet fornyet, så de viser det, der sker på byggepladsen netop nu. Oplev blandt andet en godt 2 meter høj 3D-model af en af de bropiller, som inden længe vil skyde op af vandet i Roskilde Fjord.  
 
Du kan også få viden om den store montagekran, som løfter brodækelementerne på plads eller møde nogle af de mennesker, som bygger Fjordforbindelsen Frederikssund via fotos og film.  
 
Læs mere om infocentrene og undervisningsmateriale og se åbningstider.

Ny motortrafikvej kobles til Frederikssundsvej

Fjordforbindelsens motortrafikvej skal forbindes til Frederikssundsvej og det eksisterende vejnet. Med tilslutningsanlægget ved Frederikssundsvej bliver der skabt en ny færdselsåre, der sikrer nem adgang til Fjordforbindelsen og Vinge.
 
Arbejdet med tilslutningsanlægget gik i gang i april.
 
Læs mere.

Mange besøg på byggepladsen

Der er markant interesse for arbejdet med Fjordforbindelsen Frederikssund både nationalt og internationalt, og april har været en travl måned, når det kommer til gæster på byggepladsen. Der har blandt andre været besøg af en gruppe ingeniørstuderende fra Windesheim University i Holland, skatteminister Karsten Lauritzen og et hold lærere fra Frederikssund Kommune.
 
I maj lægger blandt andre 200 ingeniørstuderende fra hele Europa vejen forbi byggepladsen i forbindelse med international uge på DTU ligesom deltagerne på en større, international ingeniørkonference skal besøge Fjordforbindelsen i juni.
Afmeld