Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Trafikken på motorvejene stiger

Danskerne kører mere på motorvejene end nogensinde før. Siden 2010 er trafikken på det danske motorvejsnet steget med godt 25 procent. Og i myldretiden har trafikvæksten været endnu større.
 
Der er fart på trafikvæksten ude på de danske motorveje. Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at trafikken i første kvartal steg med 7,1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Tallene lægger sig i forlængelse af en udvikling, der har afsløret markant trafikvækst på motorvejene, siden vi begyndte at bevæge os ud af finanskrisen. Og som betyder, at der stort set hver eneste dag er mere trafik på motorvejsnettet, end der var på samme dag året før.

Især i de seneste tre år er det gået stærkt. Her er trafikken på motorvejene vokset med knap fem procent årligt.

”Tallene viser, at der virkelig er gang i en kraftig vækst på motorvejene i disse år. Det er formentlig en fornemmelse, der deles af de fleste bilister. Men med den nye opgørelse får vi altså sat konkrete tal på udviklingen,” siger Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet.
Læs mere om trafikvækst

Flere penge til at bekæmpe højresvingsulykker

Højresvingsulykker er ikke hyppige, men når ulykken sker, er den ofte meget alvorlig. Puljen skal give kommunerne mulighed for at etablere infrastruktur, der kan skabe større sikkerhed for cyklister.
 
 
Puljen til forebyggelse af højresvingsulykker administreres af Vejdirektoratet og kan søges fra slutningen af juni og frem til august 2017. Puljen er på 1,5 mio. kr. Læs mere om puljen.

”Vi kan se, at ulykkerne typisk sker i byerne, hvor trafikken er tæt, og der er meget at holde øje med for både lastbilchauffører og cyklister. Derfor er det i den type kryds, vi skal sætte ind med nye sikkerhedstiltag, der kan give begge parter større mulighed for at se hinanden, så ulykkerne i højere grad kan undgås,” siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets afdeling for Trafiksikkerhed og cykling.

Der har været store udsving de seneste 10 år på antallet af højresvingsulykker mellem lastbiler og cyklister. I flere af årene har én cyklist mistet livet, mens der i 2008 var 11 dræbte cyklister i højresvingsulykker. I 2017 viser de foreløbige ulykkestal, at tre cyklister har mistet livet i en højresvingsulykke.
Læs mere om forebyggelse af højresvingsulykker
 
 
 
 
 
 
Afmeld