Webversion
 
 
 
 
 
Pressemeddelelse

Byggeriet af Statens Naturhistoriske Museum kan nu gå i gang

Vejdirektoratet har i dag indgået aftale med Per Aarsleff A/S om at igangsætte arbejdet med at bygge Danmarks nye naturhistoriske museum i Botanisk Have i København. Det nye museum bliver cirka 30.000 m2 og forventes at åbne for publikum i 2023.  
 
Byggeriet af det nye naturhistoriske museum i Botanisk Have i København kan nu gå i jorden. I dag har Vejdirektoratet, der er bygherre på byggeriet, indgået igangsætningsaftale med entreprenør Per Aarsleff A/S på museet, som skal bygges til Københavns Universitet.  
 
Det nye Statens Naturhistoriske Museum (SNM) vil bestå af en ombygning af eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset og nye underjordiske museumsrum. Museet bliver cirka 30.000 m2, heraf vil cirka 15.000 m2 være i eksisterende bygninger. Størstedelen af de nye kvadratmeter bliver bygget under jorden.  
 
Vejdirektoratet har i samarbejde med totalrådgiver og entreprenør gennemført en grundig og omfattende granskning af projektet, inden igangsætningsaftalen blev underskrevet.  
 
”Med dagens underskrivelse er vi nu klar til at gå i gang med det store museumsbyggeri i Botanisk Have. Vi glæder os til at komme i gang med dette fantastiske og spændende byggeri,” siger projektchef Hanne Alrø fra Vejdirektoratet.  
 
Museum i topklasse
Det nye museum samler Københavns Universitets Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum til et museum i international topklasse.
 
”Med et nyt naturhistorisk museum sikrer vi den naturhistoriske forskning de bedst mulige rammer for at formidle naturvidenskaben til et bredt publikum og fremme indblik i naturens mangfoldighed og kompleksitet. Københavns Universitet har drømt om et nyt museum i mange år, og vi krydser fingre for en sikker gennemførsel af byggeriet uden forsinkelser,” siger rektor Henrik C. Wegener fra Københavns Universitet.  
 
Også entreprenør Per Aarsleff A/S, der skal bygge museet, glæder sig til at skulle begynde anlægsarbejdet.  
 
”Siden vi blev tildelt hovedentreprisen i november 2017, har vi arbejdet tæt sammen med bygherren om projektet. Vi er glade for at skulle opføre Statens Naturhistoriske Museum i Københavns gamle have, og vi ser frem til at komme i jorden og begynde vores arbejde,” siger viceadministrerende direktør Lars M. Carlsen fra Per Aarsleff A/S.    
 
Byggeriet af Statens Naturhistoriske Museum finansieres af Københavns Universitet og store donationer til universitetet fra VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Det Obelske Familiefond. Desuden bidrager staten til finansieringen af det nye museum.
 
Museet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Pryds med EKJ Rådgivende Ingeniører AS som underrådgiver. Landskabet er udviklet i et samarbejde mellem Lundgaard & Tranberg Arkitekter og professor, landskabsarkitekt Steen Høyer med Julie Kierkegaard A/S som projekterende landskabsarkitekt.  
 
Der er byggestart fredag den 3. maj. Bygningerne til det nye Statens Naturhistoriske Museum forventes at være klar ved årsskiftet 2022/2023.

Yderligere information om byggeriet

Projektchef Hanne Alrø, Vejdirektoratet, tlf. 4170 1186, mail: hana@vd.dk
Kommunikationskonsulent Jung Heidi Moeslund, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3303, mail: jhmo@vd.dk
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet er ansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, vi modtager om dig.
Læs mere om vores privatlivspolitik på vejdirektoratet.dk.

Afmeld