Webversion

Kom til åben byggeplads

Kunne du tænke dig at få byggegrus under skosålerne og se de store maskiner og byggeriet på nært hold, så har du nu chancen.
 
Søndag den 4. marts åbner Fjordforbindelsen Frederikssund og vores entreprenør RBAI hegnet til byggepladsen ved Marbæk, og inviterer alle interesserede helt tæt på byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro.  
 
Læs mere om arrangementet.

Mange kulturer mødes om at bygge bro

20 nationaliteter fra fire kontinenter arbejder lige nu på byggepladsen i Frederikssund. Mød nogle af projektets mange medarbejdere og få indblik i deres opgaver og en typisk arbejdsdag.
 

Byggeplads på bunden af fjorden

 I midten af februar blev den første sænkekasse monteret på fjorden. Den har til formål at skabe en tør byggeplads på bunden af fjorden. Herefter kan man tørskoet igangsætte arbejdet med at forberede støbning af fundament oven på pælene og efterfølgende støbe selve bropillen.
 
Læs mere.

Det sker den kommende tid:

Tørslev Hage
Meget snart går entreprenøren i gang med at presse bærestolper i jorden, hvorpå støjskærme skal monteres. Det arbejde vil foregå på samme måde som med spunsen. For at få alle bærestolper ned i det rigtige niveau, kan det blive nødvendigt at bruge en vibrationshammer. Det betyder, at naboerne kan opleve mere støj og flere vibrationer end normalt. Arbejdet forventes at gå i gang i midten af uge 9.  
 
Boreriggen er flyttet til Tørslev Hage og arbejdet med pælefundering er gået i gang fra vestsiden. Det kommer til at betyde mere trafik til og fra byggepladsen.
 
Frederikssund-siden
Der er et højt aktivitetsniveau på byggepladsen på Marbækvej. Der støbes pæle og fundamenter på bunden af Roskilde Fjord, og arbejdet med støbning af bropiller på land er også i gang.
 
Lige uden for selve byggepladsen er entreprenøren i gang med tilslutningsanlægget ved Marbækvej, hvor der skal etableres to rundkørsler og en bro, der skal føre Marbækvej under Fjordforbindelsen.
Afmeld