Webversion
Der er ikke lang tid til broen er landfast – lige nu er der monteret ca. 420 af de i alt 492 segmenter, der udgør brodækket. Efter planen bliver det sidste segment monteret omkring påske.
 
Under broen er entreprenøren i gang med at fjerne den midlertidige dæmning i fjorden, så områdets skønne natur kan reetableres.
 
Ved Frederikssundsvej er trafikken lagt om, og der bliver vibreret store jernplader i jorden – de såkaldte spunsplader. Med dem begynder etableringen af anden halvdel af broen, der skal føre motortrafikvejen under Frederikssundsvej. Konturen af det samlede rampeanlæg tegner sig så småt i landskabet, ligesom arbejdet med montage af støjskærme er gået i gang på rampeanlægget ved Marbækvej.
 
På Hornsherred nærmer vi os afslutningen af jord- og afvandingsarbejderne på strækningen gennem Tørslev Hage. Det sker så motortrafikvejen her kan ligge under terræn. Også på vejdelen ud til Skibbyrundkørslen arbejdes der i denne tid.

492 segmenter til brodækket færdige og klar

Vores entreprenør har nået en stor milepæl. I sidste uge blev det sidste segment til brodækket støbt i Polen. Dermed er alle 492 segmenter færdigstøbte og klar til at færdiggøre broen. Arbejdet i Polen gik i gang kort før jul i 2017 og er nu afsluttet.
 
Se film, der giver et indtryk af arbejdet i Polen

Sidste temaaften i denne omgang

Tirsdag den 19. marts slår vi dørene op for endnu en temaaften i informationscenteret i Skibby. Her vil projektchef Henrik Vincentsen igen fortælle om status på anlægsprojektet og gevinsterne ved den nye Fjordforbindelse. Derudover fortæller nationalparkchef Anders Bülow om Nationalpark Skjoldungernes Land – både om det der allerede er sket og nok så spændende om alt det, der er på vej i parken. Nationalpark Skjoldungernes Land er Sjællands første nationalpark, som blev indviet i 2015.
 
Til dato er der afholdt to temaaftner i januar og februar, begge gange for fulde huse – med mere end 90 personer per gang.
 
Vi håber også, at vi den 19. marts kan fylde informationscenteret endnu engang. Tilmelding sker via mail til fjordforbindelsen@vd.dk
 
Vi glæder os til at se jer.

Mød brobyggerne

Mange folk og nationaliteter er samlet på byggepladsen i Frederikssund. Få et indblik i dagligdagen for nogle af vores kolleger og netop deres baggrund for at arbejde på Fjordforbindelsen. Lokalavisen Frederikssund er i gang med en portrætrække af vores brobyggere.
 
Læs seriens første portrætter om
 
 
 
Afmeld