Webversion

Farvel til den tunge trafik på Kronprins Frederiks Bro

Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september, bliver det mere sikkert for cyklister og fodgængere at færdes på og omkring Kronprins Frederiks Bro. Samtidig kan borgerne i området se frem til mindre trafikstøj. Lastbiler over 3.500 kg må nemlig ikke længere benytte Kronprins Frederiks Bro, når først Kronprinsesse Marys Bro åbner.
Hver dag kører cirka 1.800 store køretøjer over Kronprins Frederiks Bro, der også benyttes flittigt af cyklister og fodgængere. Fra den 30. september i år er det slut med tung trafik på den 84 år gamle bro. Fremover skal lastbiler over 3.500 kg enten tage den firesporede motortrafikvej over Kronprinsesse Marys Bro eller køre syd om Roskilde Fjord. Ændringen betyder en mere sikker færdsel over Kronprins Frederiks Bro for alle trafikanter.
 
Borgmester i Frederikssund Kommune og bestyrelsesmedlem i Fjordforbindelsen Frederikssund John Schmidt Andersen glæder sig til Kronprinsesse Marys Bro åbner:  
 
”Det bliver godt, at vi får flyttet den tunge trafik væk fra den gamle bro. Forhåbentlig betyder det færre uheld, mindre larm og en bedre sammenhæng i byen for de mange cyklister, fodgængere og familier, der bor og færdes i området omkring J.F. Willumsens Vej i Frederikssund.”  
 
Næsten 6.000 færre køretøjer på Kronprins Frederiks Bro i døgnet
Udover at flytte de mange lastbiler væk fra broen forventer Vejdirektoratet, at åbningen af den nye bro vil aflaste Kronprins Frederiks Bro med op imod 6.000 køretøjer i døgnet i forhold til 2018, hvor der på en hverdag kørte knap 22.000 biler over Kronprins Frederiks Bro i døgnet. Dermed bliver den samlede mængde af trafik omkring J.F. Willumsens Vej også mindre efter den 30. september 2019.      
 
”Når den nye bro åbner, kan vi se frem til mindre trafik og trængsel på og omkring Kronprins Frederiks Bro. Samtidig får Hornsherred en mere direkte og hurtig adgang til København og Nordsjælland. Det betyder, at borgere og virksomheder ikke længere skal spilde deres tid på at sidde i kø eller tilrettelægge deres hverdag efter trafikken på og omkring Kronprins Frederiks Bro,” siger John Schmidt Andersen. 
 
Yderligere oplysninger:
Projektchef Henrik Vincentsen, Vejdirektoratet, tlf.: 2811 4100, mail: hevi@vd.dk
Kommunikationskonsulent Anne-Mette Nyhuus, Vejdirektoratet, tlf.: 2298 3078, mail: an6@vd.dk    
Kommunikationsmedarbejder Mikala Tordrup, Frederikssund Kommune, tlf. 20 34 90 08, mail: mstor@frederikssund.dk 
FAKTA        
  • Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september 2019, må lastbiler over 3.500 kg ikke længere benytte Kronprins Frederiks Bro.
  • Køretøjer under 3.500 kg kan fortsat benytte Kronprins Frederiks Bro gratis efter den 30. september 2019. 
  • Fra midten af august 2019 kan personer og virksomheder, der planlægger at benytte Kronprinsesse Marys Bro, oprette sig som registreret bruger med en nummerpladekonto på www.fjordpay.dk  
 
Vejdirektoratet har med realtidsdata beregnet at:    
  • Kronprinsesse Marys Bro forventes at give tidsbesparelser på 19-31 minutter for personer, der kører i bil fra Skibby til Ballerup/Stenløse/Ølstykke i morgenmyldretiden. 
  • Personer, som skal fra Jægerspris til Ballerup/Stenløse/Ølstykke forventes at spare cirka 7-8 minutter i morgenmyldretiden, når de krydser Kronprins Frederiks Bro på grund af mindre trafik på den gamle bro. Tidsbesparelsen vil være omtrent den samme ved at benytte Kronprinsesse Marys Bro.       
  • Personer, der skal fra Skibby til Farum/Hillerød forventes at spare op til 10-22 minutter i morgenmyldretiden, hvis de tager Kronprinsesse Marys Bro.   
  • Personer, som skal fra Jægerspris til Farum/Hillerød forventes at spare cirka 6 minutter i morgenmyldretiden, når de krydser Kronprins Frederiks Bro på grund af færre køretøjer.
Afmeld