Webversion
Vores entreprenør er nu over halvvejs med brodækket, som skal ende med at være 1.359 meter langt. Til dato er broen ca. 783 meter, og der er monteret 280 segmenter ud af de i alt 492 segmenter til brodækket.

Regnvandsbassiner er også en del af projektet

Otte regnvandsbassiner er nu etableret langs den kommende motortrafikvej fra Skibbyvej til Frederikssundsvej. De skal bruges til at rense vandet fra motortrafikvejen, inden vandet bliver ledt ud i de naturlige vandløb og Roskilde Fjord, når vejen er i drift.
 
Mens vi bygger, bruger vi overfladevandet fra bassinerne til vandkrævende anlægsaktiviteter, så der ikke skal bruges grundvand.
 
Læs mere.

Udvidet arbejdstid frem til jul

Lige nu arbejder entreprenøren på højtryk med montage af segmenter til brodækket og med at få asfalteret dele af motortrafikvejen. Målet er at nå så langt som muligt, inden vinteren for alvor får fat. Derfor er der på broarbejdet indført toholdsskift, så der arbejdes fra 5 morgen til 23 aften.
 
Entreprenøren er foran tidsplanen, men tingene kan hurtigt ændre sig, hvis vi får flere måneder med hård vinter. Derfor forsøger entreprenøren at udvide forspringet mest muligt.
 
Læs mere.

Skoler uden for Frederikssund har fået nys om undervisningstilbuddet

Siden lanceringen af et undervisningsmateriale om Fjordforbindelsen Frederikssund har knap 75 skoleklasser afprøvet undervisningsforløbet.
 
I 2017 var 28 klasser igennem forløbet, og i 2018 har 45 klasser indtil videre prøvet at støbe en bropille.
 
Det er ikke kun børn i Frederikssund, der har gennemført en anderledes skoledag. Klasser fra Roskilde, Stenløse og Amager har også været på besøg i informationscenteret i Frederikssund. Og senest i samarbejde med Hoffmann og Dansk Byggeri flyttede vores betonværksted til Ørestadsskolen, hvor eleverne også her iført kitler og beskyttelsesbriller fik støbt en bropille i beton.
 
Undervisningsmaterialet er skabt for at give indblik i og skabe interesse for byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro blandt de yngste i Frederikssund Kommune og måske på længere sigt få skabt interesse for ingeniørfaget – og interessen har nu også bredt sig uden for kommunens grænser.
Afmeld