Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Mobilt autoværn hjælper trafikanterne igennem vejarbejde

Der er fuld damp under asfaltmaskinerne på Køge Bugt Motorvejen og samtidig glider trafikken på Danmarks mest trafikerede strækning.
 
Vejdirektoratets entreprenør har siden midten af maj været i gang med at reparere belægningen og lægge ny asfalt på Køge Bugt Motorvejen mellem Solrød S og Køge. For at genere trafikanterne så lidt som muligt, afprøver Vejdirektoratet en ny metode med mobilt autoværn.
 
Vejdirektoratet bruger det mobile autoværn til at skabe flest kørespor i den retning, hvor der er mest trafik. I morgenmyldretiden kan Vejdirektoratet for eksempel åbne flest kørebaner ind mod København. Og om eftermiddagen kan værnet flyttes, så der er flest kørebaner ud af byen, når hovedparten af trafikken går i den sydgående retning.  
 
”Det mobile autoværn har indtil videre været et positivt bekendtskab. Det har været en stor hjælp til trafikanterne. De oplever kun en meget lille forlængelse af rejsetiden, og det skyldes overvejende, at hastigheden er sat ned fra 110 km/t til 80 km/t,” siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.
 
Fra midten af maj og frem til i dag er der registreret en begrænset forlængelse af rejsetiden i forhold til inden asfaltarbejdet gik i gang. Uden for myldretiden er rejsetiden på strækningen forlænget med ca. 1 minut i begge retninger, og i myldretiden er rejsetiden forlænget med 2-3 minutter i begge retninger i forhold til, inden arbejdet gik i gang.
Se en kort film om det mobile autoværn

Magasinet På Vej underholder på køreturen

Den nyeste udgave af Vejdirektoratets populære magasin På Vej er netop udkommet. Det rummer kort over de danske motorveje og artikler og quizspørgsmål, der kan gøre familiens lange køreturer lidt sjovere.  
 
 
I dette nummer kan du blandt andet møde Nicholas fra Vejdirektoratets Trafikcenter, der døgnet rundt sørger for, at trafikanterne kommer nemt og sikkert frem.
 
Du kan også blive klogere på vejskiltene og læse om vores arbejde med at vedligeholde 2.500 broer og tunneler på de danske statsveje.  
 
Hent magasinet gratis på en bemandet rasteplads eller læs den elektroniske udgave, som du kan hente her.

Tjek på sommerferietrafikken

Det er sommerferie, og mange drager sydpå mod varmere badetemperaturer. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvornår der forventes færrest biler på vejene.
 
 

Vejdirektoratets tal viser, at op mod 250.000 bilister vil krydse den dansk-tyske grænse i uge 28. Særligt mange krydser grænsen via motorvejen, hvor der forventes 50 % mere trafik ud af landet end normalt.

Tjekke den aktuelle og den forventede trafik på trafikkort.vejdirektoratet.dk, hvis du vil undgå tidspunkter med flest ferietrafikanter på vejene.

 
 
 
 
 
 
Afmeld