Webversion
Mens mange af os har nydt en god sommerferie, er arbejdet med anlæg af Kronprinsesse Marys Bro denne sommer på sit højeste. Og det kan tydeligt ses. Langt de fleste V-formede bropiller er nu skudt op af fjorden og den første del af brodækket på Frederikssundsiden er monteret. I det åbne land står en del af de mindre bygværker færdige og enkelte er allerede taget i brug.

Hvad skal vejen hedde?

Ikke kun broen skal have et navn. Det skal den 10 km lange firesporede motortrafikvej også. Frederikssund Kommune giver nu borgere i kommunen mulighed for medindflydelse på vejens navn.
 
Alle interesserede kan komme med forslag til et navn til vejen, der skal binde Hornsherred tættere sammen med Frederikssund.  
 
Læs mere eller kom med forslag her.

Se brobyggeriet fra start til i dag

Nu kan du lave din egen timelapse af Kronprinsesse Marys Bro på fjordforbindelsens hjemmeside. Du kan vælge mellem fem forskellige kameraer, så du kan se byggepladsen og Roskilde Fjord fra forskellige vinkler. Perioden, du ønsker at se, kan du også selv bestemme.
 
Billederne, som bruges, går tilbage til oktober 2017, og der tages nye billeder hver dag, så du kan altid se den seneste udvikling.
 
Lav og se din egen timelapse her.

Det går stærkt med montering af brodækket

I marts ankom de første segmenter til brodækket til Danmark, og de første segmenter blev monteret umiddelbart inden påske. Siden da er mange segmenter kommet på plads, og tempoet er sat op.
 
Lige nu er 125 af de i alt 492 segmenter til brodækket monteret.
 
Et spænd mellem to bropiller består af 30 segmenter, hvoraf to er specialsegmenter, der står ovenpå bropillen. Et spænd kan monteres på cirka 14 dage. Entreprenøren kan maksimalt nå at montere fire segmenter om dagen, og det forventes, at samtlige segmenter er monteret inden påsken 2019.
 
Læs mere.

Se projektet fra luften

I juli havde vi en luftfotograf på vingerne - se de flotte billeder af projektet fra luften.
 
Se luftfotos

Kom forbi vores informationscentre

Vil du vide mere om projektet, eller har du et spørgsmål, du ikke kunne finde svar på, så er vores Informationscenter på Østersvej 4 igen åbent og bemandet hver torsdag og første lørdag i måneden.
 
Vi har kaffen klar og vil rigtig gerne besvare dine spørgsmål. 
 
3500 besøgende har i årets første seks måneder lagt vejen forbi de opdaterede udstillinger i projektets informationscentre.
Afmeld