Webversion
Vejdirektoratet

39 km ny motorvej indviet

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har sammen med 20.000 lokale indviet Holstebromotorvejen. Dermed er det nordvestlige Jylland nu koblet på motorvejsnettet og giver trafikanter i regionen mulighed for at komme hurtigere frem.

Den netop indviede Holstebromotorvej skal komme særligt de nordvestjyske trafikanter til gode. Vejdirektoratets beregninger viser nemlig, at trafikanter vil spare 15 minutter mellem Herning og Holstebro. Og motorvejen forventes at have mellem 10.000 og 15.000 brugere i døgnet.
 
”Der er stor grund til at ønske borgere og trafikanter i hele regionen et stort tillykke med den nye motorvej. Motorvejen vil binde Danmark bedre sammen og styrke erhvervslivet. Den nye vej giver også trafikanterne mulighed for at komme hurtigere frem," sagde Ole Birk Olesen ved indvielsen.
 
Den nye vej er med sine 39 km den længste motorvej, som med sin længde er gennemført på hurtigst tid. Motorvejen er bygget på knap fem år, og projektet er gennemført til tiden og under det planlagte budget.
 
Fakta:
  • Linjeføringen går fra Holstebro N (rute 11) til Sinding nordvest for Herning og videre frem til Snejbjerg, hvor motorvejen kobles sammen med den eksisterende motortrafikvej (rute 15) syd om Herning. 
  • Første spadestik til Holstebromotorvejen blev taget i marts 2015.
 

Fartgrænser hæves

 
Nu må blisterne køre hurtigere på udvalgte lande- og motorveje herhjemme.
 
Hastighedsgrænserne hæves i takt med, at vejene bliver opgraderet sikkerhedsmæssigt.
 
 

Nye stopskilte

 
Særligt lavt siddende stopskilte på tilkørselsesramperne skal forhindre bilister i at køre den forkerte vej ned af motorvejen.
 
Det er Vejdirektoratets nyeste tiltag i kamp mod spøgeslesbilisme.
 
Afmeld