Webversion
Vejdirektoratet

21 strækninger gøres klar til højere hastighedsgrænser

Vejdirektoratet går nu i gang med at gøre udvalgte strækninger på landeveje og motorveje over hele landet klar til højere hastighedsgrænser.

Det sker i forlængelse af finanslovsaftalen for 2018, hvor regeringen og Dansk Folkeparti afsatte midler til at hæve hastighedsgrænserne på udvalgte landeveje og motorveje på en trafiksikkerhedsmæssigt forsvarlig måde.

”Vores undersøgelser har afdækket 17 steder på landevejsnettet og fire motorvejsstrækninger, hvor det er muligt at hæve hastighedsgrænsen, og nu går vi i gang med at forbedre trafiksikkerheden, så strækningerne er klar til de højere hastighedsgrænser,” siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet.

I alt hæves hastighedsgrænserne hæves til 90 km/t på 150 kilometer landevej og til 120 km/t på 31 kilometer motorvej.

Vejdirektoratet forventer, at hastighedsgrænsen på motorvejene kan hæves til 120 km/t til november i år, mens den højere hastighedsgrænse på 90 km/t på alle de udvalgte landeveje forventes at være gennemført i 2020.

HH-forbindelse

 
Vejdirektoratet og Trafikverket skal kigge på muligheden for en fast vej- og baneforbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. ​  
 
Arbejdet sættes i gang den 1. juli 2018 og forventes afsluttet ultimo 2020.
 

Sommertrafik

 
Sommerens ferietrafik følger skolernes sommerferie, og den varer til og med den 12. august.
 
Vejdirektoratet forventer mest trafik  i de kommende lørdage, som er den store skiftedag i sommerhuse og ferielejligheder – både i Danmark og i udlandet. Vær i øvrigt opmærksom på de planlagte vejarbejder.
 
Afmeld