Webversion
Vejdirektoratet

Forsøg med hurtigere oprydning efter uheld

Langt de fleste trafikanter har sikkert prøvet at siddet fanget i køer på den Fynske Motorvej på grund af uheld. Nu indleder Vejdirektoratet, Rigspolitiet og Fyns Politi et forsøg, der skal hjælpe trafikanterne hurtigere frem.

I forsøget vil myndighederne afprøve forskellige indsatser og værktøjer, der kan medvirke til en hurtigere oprydning og genetablering af trafikken efter uheld på motorvejen tværs over Fyn.

”Der findes vel næsten ikke noget mere frustrerende i trafikken end at være fanget i en lang kø på motorvejen,” siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. ”Det er irriterende for den enkelte trafikant, og det er dyrt for samfundet. Derfor er der på alle måder god ræson i at afprøve forskellige måder til at afvikle køerne efter uheld på motorvejen hurtigere.”

I første fase af forsøget vil Vejdirektoratet og Fyns Politi drøfte de redskaber og indsatser med de andre relevante aktører, der skal afprøves i forsøgsperioden. Mulige indsatser kan for eksempel være hurtigere rekvirering af materiel til oprydning ved uheld, afprøvning af andet materiel til oprydning og effektivisering af kommunikationsgange.

Drøftelserne vil ske i samarbejde med de andre parter, der også arbejder med at håndtere uheld på motorvejsnettet – blandt andet de lokale redningsberedskaber og sundhedsberedskabet.

”Det er utrolig komplekst at rydde op efter uheld,” fortæller områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet. ”Der er mange parter involveret med forskellige roller, kompetencer og opgaver. Derfor er det vigtigt, at alle deltager i forsøget.”

Der er også potentielt store samfundsøkonomiske gevinster at hente. Nye beregninger fra Vejdirektoratet viser, at det koster samfundet 700 millioner kroner om året, når trafikanterne sidder i kø på motorvejene efter uheld.
 

Cykelkonference

 
Den nationale cykelkonference afholdes 29.-30. maj i København og på Frederiksberg og arrangeres i et samarbejde mellem årets værtskommuner, Cyklistforbundet og Vejdirektoratet.
 
Du kan stadig tilmelde dig.
 

Farten falder

 
De danske trafikanter kører i dag langsommere, end de gjorde for fem år siden.​
Hastigheden er faldet stort set alle steder på det danske vejnet. Det viser en ny opgørelse fra Vejdirektoratet over udviklingen fra 2013 til 2017.
 
Afmeld