Webversion
Vejdirektoratet

Våd vinter sender saltbilerne på gaden

Selv om vi indtil videre har haft en mild og våd vinter, betyder det ikke, at Vejdirektoratets saltbiler har holdt stille i garagen.

Tværtimod. Når der er fugt i luften, og temperaturen ligger og vugger lige omkring frysepunktet, er det ekstra vigtigt at salte præventivt.
 
 ”Indtil videre har vi faktisk brugt lidt mere salt, end vi plejer at gøre på en normal gennemsnitsvinter,” siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet. ”Det skyldes, at det kolde og fugtige vejr kræver en stor indsats mod rim og is på kørebanen. Vi er nødt til at være aktive med saltbilerne for at holde vejene sikre og farbare til glæde for bilisterne.”
 
Samlet set har Vejdirektoratets saltbiler i midten af januar brugt 26.555 tons salt i denne vinter. Det er godt 6 procent mere end på dette tidspunkt i en gennemsnitlig vinter.
 

Selvkørende biler og cyklister

 
Bløde trafikanter har svært ved at afkode de selvkørende bilers færden. Det viser erfaringer fra europæiske lande, der har gennemført forsøg
med automatiske køretøjer.  
 
Rapporten er udarbejdet på baggrund af syv europæiske projekter fra fem lande: Holland, Grækenland, Frankrig, Schweiz og Italien.
 

Trafiksikkerhed
2018

  
Vejdirektoratet inviterer kommuner og politi til den årlige trafiksikkerhedskonference med fokus på trafikantadfærd og hastighed.  
 
Der vil være oplæg om blandt andet risikovillige trafikanter, adfærd og vejdesign og et konkret hastighedsprojekt i Aarhus Kommune.
 
 
Afmeld