Webversion

Følg projektet live

Hvad foregår der på Roskilde Fjord lige nu, hvad er det for et skib, der har lagt til kaj eller hvilke aktiviteter er der på byggepladsen?
 
Du kan nu følge med i de små daglige fremskridt på projektet via Fjordforbindelsens hjemmeside. 
 
Vi har installeret fire kameraer, der tager billeder døgnet rundt, så man kan følge med i, hvad der sker på fjorden og på byggepladsen.  
 
Følg udviklingen af Fjordforbindelsen her.  
 
Vi har også opgraderet hjemmesiden med et nyt kort, så du hurtigt kan danne dig et overblik over de væsentligste aktiviteter på byggepladsen. Se den nye kortfunktion.

Byggepladsen er lukket i julen

Entreprenørens folk holderjuleferie fra den 22. december og frem til den 2. januar. I den periode er der ingen planlagte aktiviteter på byggepladsen. Så med mindre der sker noget akut, der kræver handling, vil byggepladsen holde lukket hen over jul og nytår.  
 
På byggepladsen Marbækvej 56 vil skibene ligge til kaj ved den midlertidige dæmning og der vil ikke være lys på byggepladsen.

Et år med udstilling i Skibby

Det er et år siden, at vi slog dørene op til vores 300 m2 store udstilling om den nye fjordforbindelse i Bymidten i Skibby.  
 
Siden da har omkring 3500 personer lagt vejen forbi informationscenteret, skoleklasser har været på besøg og øvet sig i at bygge broer, og der er afholdt et hav af forskellige arrangementer bl.a. naboforum, arkæologiske temaaftner og diverse møder.  
 
Det seneste år er der sket meget på anlægsprojektet, og i starten af 2018 går vi i gang med en opdatering af udstillingen, så den passer til stadiet på anlægsprojektet. Vi håber, at I vil besøge den nye udstilling, så snart den er klar.

Året der gik

I forsommeren 2017 gik byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro for alvor i gang. Geotekniske boringer og undersøgelser på fjorden blev afsluttet først i 2017. I forsommeren blev byggepladsenerne på begge sider af fjorden etableret, og selve brobyggeriet blev påbegyndt.  
 
Henover sommeren blev midlertidige dæmninger på begge sider af fjorden etableret. Fra dæmningerne foretages nu pælefundering og støbning af fundamenter til broen tættest på land og en ny adgangsvej til Tørslev Hage er anlagt og taget i brug.    
 
Test af pæle og havbund blev ligeledes gennemført. To testpæle blev støbt og belastningstestet med specialudstyr for at eftervise, at beregninger og design var som planlagt, inden de bærende permanente pæle skulle bygges.  
 
Projektet påbegyndte en vigtig opgave i brobyggeriet, da støbningen af de permanente bropæle gik i gang i sensommeren. I alt skal der bores og støbes 52 pæle i Roskilde Fjord til de 13 ud af 16 bropiller, der er placeret i fjorden.  
 
Ligeledes i sensommeren og efteråret begyndte arbejdet på to broer på Hornsherred. Broerne skal føre Tørslevvej og Gl. Færgegårdsvej over den kommende motortrafikvej. Derudover blev arbejdet med motortrafikvejen gennem Tørslev Hage påbegyndt. Der blev etableret støttevægge, der skal holde på jorden, dér hvor vejen skal placeres under terræn.  
 
Montagekranen, der skal montere brodækket, ankom i sensommeren til Danmark fra Canada i 60 containere og i december er arbejdet med at samle kranen gået i gang.

Glædelig jul

Til slut ønsker vi naboer, samarbejdspartnere og andre interesserede i Fjordforbindelsen en rigtig glædelig jul og et godt nytår.  
 
Venlig hilsen
Fjordforbindelsen Frederikssund
Afmeld