Webversion

Kom helt tæt på byggeriet

Efter efterårsferien bliver det igen muligt at besøge byggepladsen og få et bedre indblik i brobyggeriet. Temaerne for turene i oktober er de samme som for turene i september. Det er store arbejder, der er i gang og derfor ændrer det sig ikke så hurtigt.    
 
Da vi går en mørkere tid i møde, er de kommende to ture planlagt til en varighed af en time og med start kl. 16.30. Datoerne er:    
 
Tørslev Hage-siden:
Tirsdag den 24. oktober kl. 16.30, hvor turen starter fra byggepladsen ved Kystvej 57. Her vil destinationen være en tur ud på dæmningen og spunsarbejdet, der er gået i gang på land.    
 
Frederikssund-siden:
Onsdag den 25. oktober kl. 16.30, hvor turen starter udenfor byggepladsen på Marbækvej 56. Temaet er byggepladsen og støbning af pæle og fundamenter.
 Mødested:
Frederikssund-siden:
Udenfor byggepladsen, Marbækvej 56, Frederikssund.
 
Hornsherred-siden:
Udfor byggepladsen ved Kystvej 57, Tørslev Hage. Det vil være muligt at parkere på byggepladsen.
Alle er velkomne.
Gåturen tager ca. 1 time. Ingen tilmelding
Husk godt fodtøj 
 
Læs mere her...

Arbejdet med motortrafikvejen gennem Tørslev Hage er for alvor i gang

Arbejdet med motortrafikvejen gennem Tørslev Hage er for alvor i gang

Den kommende motortrafikvej skal på Tørslev Hage ligge under terræn. For at grave vejen ned skal der etableres støttevægge til at holde på jorden. Det arbejde begyndte den 1. oktober og står på frem til slutningen af foråret 2018.

De kommende mange måneder vil der ske meget på Tørslev Hage. Entreprenøren udnytter, det er blevet efterår, hvilket betyder færre beboere i sommerhusområdet. Der bliver etableret støttevægge af spunsjern, støjskærme og jordankre, så entreprenøren til næste sommer kan arbejde indenfor dette aflukke og dermed genere områdets beboere mindre.

Læs mere her...
 

Få indblik i det arkæologiske arbejde

Hvordan arbejder arkæologerne, hvad kigger de efter, og hvad har de fundet ved Roskilde Fjord? Kom og få svar på de spørgsmål, når vi inviterer til et kig ind i arkæologernes verden.    
 
Store anlægsprojekter er også lig med arkæologisk arbejde. Inden de store anlægsmaskiner begynder at grave i jorden, skal den undersøges af arkæologer. Arkæologer fra ROMU har arbejdet på land og i vand for at undersøge undergrunden, inden anlægsarbejdet med Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord kunne gå i gang.   
 
To dage i november kan du komme tæt på arkæologernes arbejde og metoder og se nogle af de lokale fund fra området, når Palle Østergaard Sørensen, arkæolog fra ROMU, fortæller om arbejdet ved Roskilde Fjord og de fund, som arkæologerne har gjort.     
 
Det er gratis at deltage. Der er et begrænset antal pladser, så meld dig til hurtigst muligt.     
 
Tid og sted  
De arkæologiske arrangementer finder sted onsdag den 8. november og onsdag den 22. november begge dage kl. 19-20.30 i Fjordforbindelsens informationscenter, Bymidten 10, 4050 Skibby.
Tilmelding til onsdag den 8. november ...
 
Tilmelding til onsdag den 22. november ...
 
Afmeld