Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Er motorvejene klar til selvkørende biler?

Er de danske motorveje klar til at tage imod de første generationer af selvkørende biler?
De selvkørende biler er på vej. Og for at de kan blive en succes, skal vejene være klar til at tage imod dem. Det gælder ikke mindst motorvejene.
 
Derfor vil Vejdirektoratet i samarbejde med Danske Bilimportører i de kommende uger teste motorvejene med de første generationer af selvkørende biler. Idéen er at undersøge, om motorvejene er klar til at tage imod biler, der kan aflæse skilte og striber.
 
”Vi har en klar forventning om, at selvkørende biler kan øge mobiliteten i samfundet og reducere antallet af trafikulykker. Derfor er vi i Vejdirektoratet meget interesseret i, at vores veje er klar til at understøtte de nye teknologier, så både den enkelte bilist og samfundet som helhed kan høste gevinsterne,” siger Andreas Egense, Vejdirektoratets ekspert i selvkørende biler.

 
Du kan følge Andreas egens på Twitter: @Andreas_Egense
 
Læs mere om forsøget

Mobilt autoværn skal lette trængsel ved vejarbejder

 
Vejdirektoratet tager en helt ny metode i brug for at hjælpe de mange tusinde daglige pendlere nemmere gennem vejarbejdet.
 
For første gang nogensinde arbejder Vejdirektoratet med et mobilt autoværn, der skaber flest vognbaner i den retning, hvor trafikmængden er størst. Det mobile autoværn bliver afprøvet i den kommende tid på Køge Bugt Motorvejen, hvor der skal lægges ny asfalt.
 
Vejdirektoratet vil hver dag bruge de mobile autoværn til at skabe flest kørespor i den retning, hvor der er flest biler. I morgenmyldretiden kan Vejdirektoratet for eksempel åbne flest kørebaner ind mod København, mens de mobile autoværn kan flyttes, så der er flest kørebaner ud af byen om eftermiddagen, når hovedparten af trafikken går i den sydgående retning.  
 
Se, hvordan det mobile autoværn virker ved at klikke på billedet. 
 
Læs mere om det konkrete forsøg på Køge Bugt Motorvejen her
 
 
 
 
 
 
Afmeld