Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Foråret er på vej, og det samme er motorcyklerne

Her er fire gode råd til, hvad du skal være opmærksom på som bilist eller motorcyklist i trafikken.
 
Motorcykler er et sikkert forårstegn på vores veje. Derfor har vi samlet lidt gode råd til både motorcyklister og medtrafikanter.
 
”Det er især vigtigt at kigge sig ekstra godt for, før man svinger til venstre. En stor del af ulykkerne med motorcyklister sker nemlig i kryds eller ved sideveje, når enten bilisten eller motorcyklisten vil svinge,” siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets Trafiksikkerhedsafdeling.
 
Du kan følge på Marianne Foldberg Steffensen på Twitter: @MarianneSteff
Få flere gode råd her

Test din skilteviden

Er du en skiltekonge eller en skiltenar? Det kan du finde ud af, når du tager Vejdirektoratets skiltetest.
 
Målinger viser, at mange har problemer med at forstå betydningen af flere af vores vejskilte, og det kan potentielt skabe farlige situationer i trafikken. Derfor har Vejdirektoratet lanceret en kampagne, hvor du kan afprøve dine evner og vise omverdenen, om du er ’skiltekongen’. 
 
”At forstå vejskilte handler helt grundlæggende om din egen og dine medbilisters sikkerhed på vejene. Derfor har vi valgt en kampagne, som på en sjov måde hjælper dig til at huske skiltenes betydning. Vi håber, at familie, venner og kollegaer over hele landet tager testen og deler deres resultater uanset, hvordan det går, og giver plads til lidt venskabeligt drilleri," siger Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet.
 
Over 130.000 danskere har allerede taget testen.
Tag testen her
 
 
 
 
 
 
Afmeld