Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Ny undersøgelse: Danskerne vil køre mere i bil med de selvkørende biler

Når bilerne en dag kan køre selv, regner danskerne med at køre mere i bil. Særligt passagererne i den kollektive transport samt cyklister og fodgængere forventer, at de i højere grad vil tage bilen.
 
 
Der går sikkert en del år, før danskerne har mulighed for at blive transporteret af en helt selvkørende bil. Men allerede i dag regner 25 % af danskerne med, at de selvkørende biler vil give dem lyst til eller mulighed for at køre mere i bil.
 
Det viser Vejdirektoratets nye undersøgelse, hvor vi har spurgt over 3.000 danskere om deres forventninger til selvkørende biler.  
 
”En af de gevinster, som vi forventer ved de selvkørende biler er øget mobilitet i samfundet. Børn, handicappede og andre folk uden kørekort vil kunne transportere sig. Men denne undersøgelse viser, at også de, der allerede i dag kan køre bil, ser mange fordele ved at kunne lade bilen køre selv,” siger Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet.
 
Du kan følge Andreas Egense på Twitter: @Andreas_Egense 
Læs mere om danskernes forventninger til selvkørende biler

Vejdirektoratet offentliggør sit store driftsudbud

Vejdirektoratet har startet sit store driftsudbud, der skal sikre, at de 3.800 kilometer statsveje herhjemme også fremover bliver holdt i god stand til de skarpeste priser på markedet - til glæde for de hundredetusindvis af trafikanter, der hver dag kører på det overordnede vejnet.
 
”De store veje herhjemme har en kæmpe betydning for samfundet. Det er dem, der binder Danmark sammen, og de bruges af et stigende antal trafikanter. Derfor er det helt afgørende, at de bliver holdt i god stand,” siger områdechef Michael Ebbesen fra Vejdirektoratet.

Udbuddet har en samlet værdi mellem 350 – 400 millioner kroner årligt. Det består af 43 entrepriser, der skal udvælge de virksomheder, der fra 2018 og fire år frem skal stå for den løbende drift af statsvejene. Herunder renholdelse, reparationer af asfaltbelægninger og skilte samt drift af mekaniske og elektriske installationer og anlæg.

Udbudsmaterialet er blevet offentliggjort på Vejdirektoratets udbudshjemmeside Leverandørportalen. Udbuddet løber frem til den 4. juli, hvor der holdes licitation.

Vinderne af kontrakterne offentliggøres i starten af september.
 
Vejdirektoratet fastholder dem ved udvalgte broer og tunneller, hvor det vurderes som særligt vigtigt at kunne kommunikere med trafikanterne.
Læs mere om udbuddet her
 
 
 
 
 
 
Afmeld