Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Nye vejskilte på gaden

 
Fra oktober skal vi lære at forstå betydningen af nye vejskilte.
En række nye eller ændrede skilte vil i den kommende tid dukke op på gader og veje. 
 
Vejdirektoratet har nemlig opdateret reglerne for skilte – den såkaldte bekendtgørelse om vejafmærkning, som nu er godkendt af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. 
 
”Ændringerne afspejler, hvordan trafikken og ønsker om nye muligheder ændrer sig. Der er kommet nye vejtyper og nye regler for parkering. En del kommuner satser meget på cykeltrafikken. I Aarhus er der fuld gang i letbanebyggeriet. De nye skilte vil hjælpe trafikanterne til at handle mest hensigtsmæssigt i de situationer, de kommer i,” siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Per Antvorskov. 
Læs mere om de nye vejskilte her

Trafikken i efterårsferien: Undgå lørdag

Skolernes efterårsferie vil medføre to livlige lørdage på motorvejene omkring uge 42. Så det handler om at køre andre dage end lørdag, hvis du vil undgå at sidde i kø.
I uge 42 holder alle skoler i Danmark efterårsferie. Det betyder sædvanligvis flere biler mod feriedestinationer samt til og fra familievenlige events og forlystelser. Og det er særligt fredagen inden og på de to lørdage, at trafikken på vejene bliver meget tæt.
 
Læs mere om myldretider og se de mest trafikkerede strækninger her

Intet skilt, intet sving for rødt lys

Nu kan cyklister svinge lovligt til højre for rødt, hvis de ser et skilt i krydset, som tillader det. Cyklisterne skal dog stadig holde tilbage for tværgående fodgængere og cyklister i krydset.
Nu er det muligt at etablere højresving for rødt for cykler i de kryds, hvor det er trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt. Sagt med andre ord må skiltet blandt andet ikke opsættes i kryds med tæt trafik, med mange fodgængere eller hvis den eksisterende cykelsti er meget smal.
 
”De nye regler giver mulighed for at gøre cyklisternes hverdag lettere. Men det er vigtigt at huske, at højresving for rødt kun gælder dér, hvor man kan se skiltet,” forklarer Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.
 
Se Vejdirektoratets animationsfilm om, hvordan du kører korrekt i et kryds, hvor højresving for rødt er tilladt.
Læs mere om højresving for rødt her
 
 
 
 
 
 
Afmeld