Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Europæere skal bygge Fjordforbindelsen Frederikssund

En italiensk, en belgisk og en spansk virksomhed får tilbud om i fællesskab at bygge den nye bro og motortrafikvej mellem Frederikssund og Hornsherred. 
 
 
Det er nemlig det europæiske joint venture, bestående af Rizzani de Eccher, Besix og Acciona Infraestructuras, som blev udvalgt til opgaven blandt fire konkurrenter.
 
”Dette joint venture har rigtig gode referencer fra tilsvarende infrastrukturprojekter rundt om i verden, også fra projekter i Natura 2000 områder. Lige netop erfaringer med anlægsarbejder i særligt sårbare naturområder har været en høj prioritet for os som bygherre,” forklarer Henrik Vincentsen.
 
”Det er til stor glæde for Fjordforbindelsen Frederikssund SOV, at det valgte Joint Venture både havde den bedste kvalitative bedømmelse og den laveste pris . I bestyrelsen ser vi frem til, at de snart går i gang i marken,” siger en glad Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund SOV.
 
Vejdirektoratet etablerer fjordforbindelsen på vegne af den selvstændige Offentlige Virksomhed (SOV) Fjordforbindelsen Frederikssund.
 
Den vindende entreprenør har to danske underleverandører. SWECO er rådgiver på miljø og geoteknik, og MJ Eriksson er underentreprenør på jord- og afvandingsarbejder. 

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund. Og omkring 1,4 kilometer vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage. 

Det forventes, at broen åbner for trafik i 2019.
Læs mere om Fjordforbindelsen Frederikssund her

Bilisterne strømmer ud på de danske motorveje

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at de seneste års tendens med øget trafik på vejene fortsætter i 2016. Og det er især statsvejene, som bilisterne bruger flittigt.  
Vejdirektoratets trafikindikatorer viser, at de seneste års tendens med øget trafik på vejene også afspejler sig i andet kvartal 2016, hvor den samlede vejtrafik er steget med 4,0 %.

Motorvejene er populære
Det er især på motorvejene, at der bliver kørt flere kilometer. Vejdirektoratets tal viser at på motorvejsnettet er trafikken steget med 4,7 procent flere kilometer i andet kvartal sammenlignet med samme periode i 2015.
 
Afdelingsleder Kasper Rosenstand forklarer, at det er en tendens, der har stået på en del år.

”Vi kan se på tallene, at trafikken på motorvejene fortsat stiger og det er en tendens der har stået på en del år. Når det går bedre for dansk økonomi, flere kommer i beskæftigelse og handlen med udlandet vokser, så giver det mere trafik på motorvejsnettet” siger Kasper Rosenstand.

Cirka en tredjedel af alle kilometer køres i dag på motorvejene, selvom de udgør mindre end 2 % af det samlede vejnet i Danmark.
 
 
 
Læs mere om trafikkens udvikling

Kongelig indvielse af Silkeborgmotorvejen

Silkeborgmotorvejen blev officielt indviet den 11. september, da Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik klippede snoren til den 18 kilometer lange motorvejsstrækning gennem Silkeborg.
Efter fire dages festligholdelse i hele Silkeborg kulminerede Danmarks Største Vejfest den 11. september, da snoren - omkring kl. 16.30 - blev klippet til den nye motorvej. Indvielsen foregik på motorvejen i Silkeborg midt imellem to store broer, og flere tusinde borgere overværede selve indvielsen.
 
Det er svært at opgøre, hvor mange der deltog i den geografisk spredte begivenhed, men et forsigtigt bud er omkring 10.000.
 
Derudover deltog 425 elbiler i kortegekørslen på den nye motorvejs asfalt og satte dermed en officiel verdensrekord for elbilkørsel i parade.  
 
Du kan læse mere om selve indvielsen her.
Se video med snorklip her

Selvkørende biler på Kulturnatten

Besøg Vejdirektoratet på Kulturnatten den 14. oktober på Frederiksholms Kanal 27.
Kulturnatten 2015
Kulturnatten 2015
 
I Vejdirektoratet gør vi alt for, at du kan komme nemt og sikkert frem. Men hvordan gør vi det egentlig?  Det kan du høre mere om, når du besøger os på Kulturnatten den 14. oktober.  
 
Selvkørende biler er et af de emner, som mange i disse dage taler om. Det er også Vejdirektoratet optaget af.  
 
"Vi er i gang med at kigge på, om vores veje er klar til at modtage de selvkørende biler. Vi regner derfor på, hvad de kommer til at betyde for fremtidens trafik. Det arbejde er noget af det, vi fortæller om på Kulturnatten," siger Pernille Øvre Christensen fra Vejdirektoratet, som du vil kunne møde på Kulturnatten.  
 
Derudover vil du kunne se nye teknologier til trafiktællinger og en målevogn på størrelse med en stor brandbil, som vi bruger til at finde ud af vejenes tilstand.
 
Vi glæder os til at se dig.
 
Her kan du orientere dig om det aktuelle program løbende
 
 
 
 
 
 
Afmeld