Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
vejman.dk nyhedsbrev

Juni 2016

Kære læser    
 
Sommerferien står for døren og i dette nyhedsbrev kan du blandt andet læse mere om de forbedringer, der kommer med den nyeste opdatering af vejman.dk.
 
En opdatering som er lige på trapperne.

Du kan også læse om, hvad forårets faggruppemøder har budt på og få genopfrisket din viden om, hvordan du finder administrative oplysninger i vejman.dk. Noget som mange af jer har savnet en vejledning til.  

God læselyst og god sommer.

Ny version af vejman.dk er lige om hjørnet

Vejdirektoratet arbejder i denne periode på at færdiggøre den næste version af vejman.dk. Den kommende version omfatter en række mindre fejlrettelser og nogle få nyheder.
 
Det nye "Find på kort" og andre forbedringer
Med den nye release ser vi bl.a. følgende forbedringer:
  • En af de lidt større ændringer er den nye version af ”Find på kort”, der erstatter vores egenudviklede søgemulighed med en standardkomponent. Den nye version fungerer lidt anderledes, til gengæld er den mere fleksibel, betydeligt hurtigere og mere stabil, samtidig med at den søger gennem flere datasamlinger.

  • Vi introducerer et nyt hjælpesystem, som du kan kende på spørgsmålstegnsikonet. Når du fremover har brug for hjælp, skal du derfor kigge efter spørgsmålstegnet i menubjælken (se screen dump til højre).

  • I referencesystemet introduceres der nye muligheder indenfor sammensatte kryds - dette er specielt relevant i relation til trafiksikkerhed.

  • I Vejarbejdermodulet er der også foretaget en række forbedringer både i forhold til svartider og præsentation af data.
Tidligere på året blev der i regi af vejman.dk etableret en baggrundskortservice baseret på OpenStreetMap som supplement til kortforsyningens baggrundskortservice. Formålet med denne service er, at tilbyde en alternativ baggrundskortservice, som øger den samlede driftsstabilitet i perioder, hvor der er driftsforstyrrelser på de eksisterende services.
 
Denne service har vi i en periode kørt prøvedrift på, og erfaringerne er så gode, at den nu klar til brug. Hvis du vil høre mere om den nye service, er du velkommen til at kontakte vejman.dk supporten.
 
På tilladelsesområdet er den ny samtykkeløsning til politiet en større nyhed, som du kan læse mere om længere nede i nyhedsbrevet. Derudover er vi startet op på en omlægning af søgemulighederne, så man fremadrettet vil benytte siden ’Opsætning’.
 
Første skridt er, at layoutet på siden ’Opsætning’ er ændret. Dertil er der introduceret mulighed for at gemme flere af disse opsætninger på siden ’Sagsoversigt’.
 
Derved kan brugeren hurtigt skifte imellem de mest benyttede søgninger.
 
Mobil udgave af vejman.dk med et anderledes afsæt
I foråret 2016 startede vi et projekt op med henblik på at designe og specificere en mobil udgave af vejman.dk, der var målrettet specifikke opgaver.  
 
Vi valgte at løse opgaven på en noget anderledes måde, end vi tidligere har gjort. Vi allierede os således med nogle usability eksperter, og sammen gennemførte vi en række brugerworkshops og brugertests i foråret.
 
Det blev et meget interessant forløb, hvor en række deltagere fra kommuner og Vejdirektoratet var med til at give os viden om, hvilken løsning der efterspørges.
 
Resultatet af processen blev nogle designs, som tager fat om enkelte målrettede opgaver, bl.a. godkendelse af tilladelser.  
 
På baggrund af resultaterne fra arbejdet har vi netop igangsat udviklingsaktiviteter, og vi arbejder pt. på at kunne præsentere de første resultater på vejman.dk årsmødet senere i år.  
 
Det har samlet set været et spændende forår med mange interessante opgaver. Nu står sommeren for døren, og vi vil benytte denne lejlighed til at ønske jer alle en rigtig god sommer.

Nyt fra faggruppemøderne

 
Vejdirektoratet gennemførte i april og maj måned de årlige vejman.dk faggruppemøder for hhv. grundsystem, belægningsoptimering samt tilladelser. Formålet med møderne var som vanligt at diskutere faglige og systemmæssige emner i et forum brugerne imellem. Der deltog ca. 40 forskellige kommuner på tværs af de i alt otte forskellige møder.
 
Klik her og læs et kort uddrag fra hvert møde.

Status for den digitale politisamtykkeløsning

Vejdirektoratet, kommunerne og politiet tog i 2013 en ny digital løsning i brug, hvori politiet kan give samtykke på sager af typen Råden over vejareal på statsveje, Gravetilladelser samt Materielopstilling.  

Den digitale løsning har både gjort det nemmere for sagsbehandlerne i kommunerne samt i Vejdirektoratet at fremsende sager, der kræver samtykke, og den har gjort det lettere for politiet at sagsbehandle.  

Læs mere her om status og de ændringer, der kommer med den nye release.

vejman.dk årsmøde 2016

Husk at vejman.dk årsmødet afholdes torsdag den 13. oktober 2016 i Fredericia på Trinity Hotel og Konference Center.  
 
Tak til alle jer der svarede på den udsendte interessetilkendegivelse. På baggrund af jeres input er vi nu i fuld gang med at sammensætte et spændende program.
 
Programmet for dagen bliver lagt på vejman.dk hjemmesiden fra starten af september, hvor vi samtidig sender invitationer ud og åbner for tilmelding.

Husk at bestille hovedeftersyn

Sommeren er over os, og Vejdirektoratets måleafdeling har allerede nu travlt med at måle og foretage eftersyn af stier, veje og fortove. Det er derfor en god idé at kontakte os i god tid før, I ønsker at få udført hovedeftersyn.  
 
Husk at I som vejman.dk-kommune har den fordel, at alle registreringer overføres til vejman.dk/belægningsoptimering allerede få dage efter, hvis vi udfører jeres hovedeftersyn.  
 
Hovedeftersyn kræver en forholdsvis tør vejbane. Vil I udnytte det indtil videre solskinsrige sommervejr og bestille jeres hovedeftersyn for 2016, så anbefaler vi, at I kontakter os nu.  
 
Send en e-mail til Peter S. Jensen eller kontakt ham på telefon 4124 1465 for at høre mere om mulighederne.  
 
Læs også mere om hovedeftersyn i folderen “Vejtekniske målinger “.  

Tip: Ved du, hvor du finder administrative oplysninger?

Ved du, at de at administrative data er flyttet til kortmodulet som beskrevet i "Beskrivelse af ændringer til administrative"
 
Hvis du ikke er sikker på, hvordan du finder administrative oplysninger i vejman.dk, kan du se en vejledning her

Kan du ikke finde vej på hjemmesiden?

 
I løbet af sommeren bygger vi om på vejman.dk-hjemmesiden for at løfte brugervenligheden og designet. Dette betyder blandt andet, at enkelte menupunkter får et nyt navn og en mere synlig placering, ligesom alle siderne gennemgår en grafisk opdatering.  
 
Vi beklager eventuelle gener, det medfører undervejs, og glæder os til at viser jer de nye ændringer.

Kurser og arrangementer

Kurser
- Belægningsoptimering, Middelfart, 6. september 2016 (ledige pladser)
- vejman.dk grundkursus, Middelfart, 21. september 2016 (ledige pladser)

Husk også at vi har skræddersyede kurser eller sidemandsoplæring, hos dig eller ved Vejdirektoratet, når det passer dig. Kontakt Allan Lundgreen på mail for et tilbud.
 
Tilmeld dig/læs mere om kurser her.
 
Arrangementer
vejman.dk årsmødet foregår torsdag den 13. oktober 2016 på Trinity Hotel og Konference Center, Fredericia. 

Kundekonsulenterne er til for dig

Vejdirektoratets kundekonsulenter kan, i tæt dialog med dig og i samarbejde med relevante medarbejdere i Vejdirektoratet, finde frem til den løsning, som er mest optimal for kommunen. Kundekonsulenterne kommer gerne ud til et møde i din kommune.  
 
Kontakt:
Bent Juhl Pedersen på tlf. 7244 2136
Ida Litske Bennedsen på tlf. 7244 3471  
 

Service og support

Som vejman.dk bruger kan du finde aktuel info, servicemeddelelser, nyheder, support m.m. på vejman.dk. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vejman.dk supporten på tlf. 7244 3300 eller per e-mail.
 
Du kan fortsat finde informationer om vores produkter specielt tilpasset vejsektorens behov på vejdirektoratet.dk/raadgivning.
 
Næste vejman.dk nyhedsbrev udkommer i august 2016. Giv gerne en kollega et tip om nyhedsbrevet - tryk her for tilmelding.
 
 
 
 
 
 
Afmeld