Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Bilisterne har fundet vej til den nye Frederikssundmotorvej

Flere end 25.000 bilister finder dagligt vej til den nye Frederikssundmotorvej, som åbnede i juli sidste år på strækningen mellem Motorring 4 og Smørum.
 

Det viser de nyeste trafiktal fra den vigtige pendlerstrækning mellem København og kommunerne langs Frederikssundfingeren.
 
Samtidig er der sket et fald på over 6000 bilister på Frederikssundsvej ved det såkaldte ’chokoladekryds’ mellem Ring 4 og Ballerup Byvej, hvor der i dag kører ca. 24.000 biler på hverdage.

"Det er rigtigt positivt, at så mange bilister har fundet vej til den nye motorvejsstrækning, og at de mindre veje i stedet bliver aflastet. Det giver en hurtigere og sikrere vej til og fra hovedstadsområdet og understøtter udviklingen i hele regionen," siger Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Udover bilisterne på motorvejen, så bliver den nye Tværvej, der forbinder motorvejen med Frederikssundsvej ved Kildedal Station, også flittigt brugt. Her kører der dagligt ca. 14.000 bilister.

Læs mere om den populære strækning her

Landets bilister bruger motorvejene flittigt

Vi kører mere og mere, og især på motorvejene stiger trafikken. Det viser nye tal fra Vejdirektoratet.
 
 
I 2015 steg trafikken på vejene markant. På landsplan steg den samlede vejtrafik med 2,9 %, og på motorvejene har trafikvæksten været endnu højere. Faktisk viser Vejdirektoratets tal, at hovedparten af de ekstra kilometer er kørt på motorvejene, hvor trafikken er steget med mere end 6 % i 2015.
 
Motorvejene tager trafikvæksten
Det er op imod en tredjedel af alle kørte kilometer, der i dag køres på motorvejene, selvom de udgør mindre end 2 % af vejnettet i Danmark. 
 
En del af væksten i motorvejstrafikken skyldes naturligvis den løbende udbygning af motorvejsnettet, som er med til at flytte trafik fra mindre veje til motorvejene.

Den støt stigende trafik på motorvejsnettet hænger også sammen med, at motorvejene fungerer som rygraden i erhvervslivets transportnet og binder de større byer, landsdelene og erhvervsområder sammen. De udgør ligeledes de centrale forbindelsesveje til havnene og grænseovergangene.
 
”Når det går bedre med dansk økonomi, så kommer der flere i beskæftigelse, og handelen med udlandet vokser. Det giver mere trafik på motorvejsnettet i form af flere pendlere og flere godstransporter mellem landsdelene og til og fra udlandet,” forklarer Kasper Rosenstand.
 
Især den internationale vejgodstrafik er vokset i 2015. Der er registreret en stigning i lastbiltrafikken over grænserne på 4,7 procent i forhold til 2014.

Du kan følge Kasper Rosenstand på Twitter: @k_rosenstand
Se trafiktal for hele 2015 her

Sådan undgår du at sidde i kø i påskeferien

 
Der vil sandsynligvis være mere trafik onsdag op til påske og skærtorsdag på de danske motorveje. Hvis du kan planlægge at køre på andre tidspunkter, er der større chance for, at du slipper for at sidde fast i en kilometerlang kø sammen med andre bilister. 
 
Påsketrafikken kan strække sig helt fra fredag d. 18. marts til mandag d. 4. april, da mange af os traditionelt vælger at forlænge påskeferien ved at holde nogle ekstra feriedage. Det betyder, at mange pendlere vil kunne komme hurtigere til job i det meste af perioden. Rejsetrafikken plejer at fordele sig nogenlunde jævnt, så det kun vil give få dage med tættere trafik end normalt.
 
Det tegner til at blive mest travlt på vejene op til påskens første helligdag, skærtorsdag. Om onsdagen vil ferietrafik blive blandet med almindelig myldretidstrafik. Skærtorsdag er normalt den travleste dag i påsken.

Påskelørdag, påskedag og 2. påskedag plejer at være de travleste hjemrejsedage, men hjemrejsetrafikken strækker sig normalt over flere dage og glider normalt lettere end trafikken på udrejsedagene.
 
Hold dig altid opdateret på den aktuelle situation på vejene på trafikkortet på Vejdirektoratets hjemmeside, på vores app ”Trafikinfo” eller ved at følge Vejdirektoratet på Twitter.
Se hele prognosen for trafikken i påskeferien her

Er du god til vejskilte?

 
Vejdirektoratet har udviklet en ny animeret køretur, som giver dig mulighed for at teste, om du forstår de danske vejskilte. Mange har nemlig svært ved at afkode specifikke vejskilte, viser en undersøgelse.
 
Den animerede køretur sætter fokus på netop de ni vejskilte, som danskerne har sværest ved at forstå. 

”Vejskilte er jo ikke et emne, de fleste af os er optaget af. Men det er vigtigt, bilisterne forstår vejskiltenes betydning, når de sætter sig bag rattet, for skiltene er med til at regulere vores færdsel, så alle kommer nemt og sikkert frem," fortæller afdelingsleder Per Antvorskov fra Vejdirektoratet.

"Derfor har vi med denne test valgt at sætte fokus på vejskilte på en ny og sjov måde, hvor danskerne kan teste sig selv og sammenligne deres resultat med resten af Danmark.”
 
Indtil videre har over 200.000 mennesker taget vejskilte-testen.
Test dig selv her
 Del på Twitter Del på LinkedIn
 
 
 
 
 
 
Afmeld