Webversion
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Vi lærer udlandet om trafiksikkerhed

Danmark er et af de mest trafiksikre lande i verden. Ved en stor international konference i Washington D.C. har Vejdirektoratets trafiksikkerhedseksperter netop fortalt om danske erfaringer med at sikre bløde trafikanter. 
Det skete den 10. - 14. januar på konferencen Transport Research Board, hvor 10.000 mennesker fra hele verden mødtes for at få ny viden om blandt andet trafiksikkerhed.
 
”Både små og store cyklister er en helt naturlig del af trafikken i Danmark, og vi er vant til at tage hensyn til, at der både skal være plads til brede Christianiacykler, hurtige racerkørere og skolebørn på cykelstierne. Derfor har vi mange gode erfaringer, der kan deles med andre lande, hvor cykling ikke er nær så udbredt,” siger Marianne Foldberg Steffensen, leder for trafiksikkerhed i Vejdirektoratet.
Læs mere om Vejdirektoratets arbejde med trafiksikkerhed
Læs mere om selve turen

Danskerne møder færre spøgelsesbilister

Antal registrerede spøgelsesbilister pr. år
 
 
I 2015 blev der meldt 103 bilister, der kørte i den forkerte retning på motorvejen. Det er næsten en halvering i forhold til 2010, som var et kedeligt rekordår med 199 spøgelsesbilister.      
 
Det er både ubehageligt og kan føre til alvorlig ulykke, hvis man pludseligt møder en bil på motorvejen, der kører i den forkerte retning. Derfor har Vejdirektoratet i de seneste seks år arbejdet med forbedring af rampeanlæg. Det skal forhindre bilisterne i at havne i den forkerte køreretning på motorvejen, og noget tyder på, at indsatsen bærer frugt.    
 
”Det er meget positivt, at antallet af indrapporterede spøgelsesbilister er faldet markant i 2015 og er det laveste i ni år. Det er en god udvikling, der startede i 2010 og er fortsat siden. Det er vanskeligt at forklare præcist, hvorfor tallene netop nu er de laveste længe, men de tiltag, der er gennemført, er givetvis en del af forklaringen på den positive udvikling, der har været siden 2010,” siger Vagn Lynggaard Bech, afdelingsleder i Vejdirektoratet.    
 
Selv om Vejdirektoratet løbende arbejder med tiltag på ramperne, er det umuligt at komme problemet med spøgelsesbilisme helt til livs.  
 
Disse tiltag kan for eksempel ikke forhindre, at bilister laver en U-vending eller begynder at bakke på motorvejen og dermed bliver til spøgelsesbilister.    
Læs mere om Vejdirektoratets indsats mod spøgelsesbilisme

Nye cykelbokse klar til at bekæmpe højresvingsulykker

Vejdirektoratet har givet kommunerne nye våben i kampen mod højresvingsulykker, og nu er de første cykelbokse klar i Frederiksberg Kommune.
I alt 13 kommuner har fået tilskud til at skabe mere sikre kryds for cyklister via puljen til cykelbokse.
 
”Cykelboksene skal gøre det mere trygt for cyklister ved både at skabe øget synlighed, større sikkerhed og mere smidighed for cyklister i kryds,” siger Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.  
 
Første runde af ansøgninger om etablering af cykelbokse er afsluttet, og i alt vil der blive anlagt 57 nye cykelbokse i hele landet.
 
Anden runde af cykelbokspuljen er åben frem til 31. januar 2016.  
Se animationsfilm om cykelbokse og læs fakta om højresvingsulykker

Aggersundbroen skal sikres mod påsejling

Vejdirektoratet går nu i gang med skibsstødssikring af Aggersundbroen. Det handler om at styrke broen mod sammenstød med større skibe og dermed undgå lukninger af en vigtig transportvej, der binder Fjerritslev og Aars sammen.  
 
Helt konkret skal broens eksisterende konstruktion forstærkes med store metalplader, der placeres omkring pillerne og opsættes dybt ned i havbunden. Når pladerne er på plads, fyldes mellemrummet mellem dem og broens piller ud med beton.  
 
”Broen er en livline for lokalområdet. Hvis større skibe sejler ind i broen, og den skal lukkes, skal trafikanter i dag køre en stor omvej. Hvis broen er helt ødelagt, kan det vare år, inden Aggersund kan krydses igen. Derfor er det vigtigt, at vi gør broens konstruktion stærkere og mere modstandsdygtig mod sammenstød med skibe ude af kurs,” siger Shahriar Honar, projektleder i Vejdirektoratet  
 
Skibsstødssikringen af Aggersundbroen er en del af et større projekt, hvor også Sallingsundbroen, Limfjordsbroen og Svendborgsundbroen sikres mod påsejling.
Læs mere om sikring af broen
 Send til en ven Del på Twitter Del på LinkedIn
 
 
 
 
 
 
Afmeld