Se nyhedsbrevet i din webbrowser
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet
Følg Vejdirektoratets eksperter på Twitter
Følg Vejdirektoratet på LinkedIn
Tilmeld dig Vejdirektoratets nyhedsbrev her

Kronprinsesse Mary lægger navn til ny bro

Den kommende bro over Roskilde Fjord skal bære et kongeligt navn: Kronprinsesse Marys Bro. 
Navnet blev fundet efter en konkurrence, hvor 447 borgere deltog. 43 foreslog, at broen skulle navngives efter Kronprinsesse Mary, og det blev bakket op af dommerkomitéen.  

"Det er et flot navn til en bro, og det er jo lidt sjovt, at Kronprinsesse Marys Bro nu kommer til at ligge ved siden af en Kronprins Frederiks Bro, selvom det er en tidligere Kronprins Frederik, den gamle bro i Frederikssund er navngivet efter," sagde Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt på et pressemøde, hvor navnet for den kommende bro blev afsløret.

Der er tradition for, at broer enten får et navn, der angiver deres geografiske placering, eller at de får et kongeligt navn. Det er dog efterhånden nogle år siden, at kongefamilien har præget landkortet på den måde. Sidst var det i 1963, da broen over Guldborgsund blev navngivet Frederik d. IX’s bro.  
 
Vinderen blev udvalgt ved lodtrækning, og det blev Rasmus Olssen, som er skolelærer i Frederikssund. Han fik blomster og en gavecheck på 5.000 kr. overrakt af Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt.   Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang firesporet motortrafikvej syd for Frederikssund. Det forventes, at broen åbner for trafik i 2019.
Læs mere om den kommende bro her

Julen starter i weekenden

 
Julen rammer os allerede i weekenden – i hvert fald ude på vejene, hvor de danske trafikanter vil kunne mærke de første snert af juletrafikken allerede fra fredag den 18. december om eftermiddagen, hvor den første juletrafik vil blande sig med den sædvanlige trafik i eftermiddagsmyldretiden.  
 
Derefter vil trafikken tiltage i dagene op mod jul, og juletrafikken vil kulminere tirsdag den 22. december og onsdag den 23. december fra klokken 09.00 – 18.00. Her vil der især være tryk på de store veje ud af København samt hen over Fyn og på den østjyske motorvej mellem Kolding og Aarhus.  
 
Når julen er overstået, skal vi alle sammen hjem igen, men det bliver mere stille og roligt. Erfaringerne viser, at juleferiens hjemrejsetrafik er mere fordelt end udrejsetrafikken. Vi forventer nogle dage med en del tæt trafik men uden den hektiske spidsbelastning, som man oplever i dagene før juleaften. 
 
Vejdirektoratets råd til juletrafikanterne: 
  • Kør helst udenfor de mest belastede perioder
  • Hold ekstra godt øje med vejrudsigten i julen
  • Sæt ekstra tid af til din rejse
  • Kør efter forholdene
  • Hav tæpper, evt. en skovl og noget at drikke med i bilen.
Se hele Vejdirektoratets trafikprognose for julen her

Nyt kort giver aktuel trafikinfo

Hvis du vil vide, om vejene i dit lokalområde er blevet saltet i løbet af natten, om der venter vejarbejder på din vej, eller om du skal forberede dig på trængsel, så behøver du fra nu af kun at kigge ét sted: Vejdirektoratets nye Trafikkort.
 
 
”Vi har samlet alle trafikinformationer på samme kort for at gøre det så nemt som muligt for trafikanterne,” siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.
”Det nye Trafikkort giver et lynhurtigt og aktuelt overblik over situationen ude på vejene.”  
 
Det nye Trafikkort rummer blandt andet info om saltning, snerydning, vejarbejder, trængsel og forhold for cyklisterne.  Og det er nu også muligt at tilmelde sig en push-tjeneste, så man få besked via mail, så snart der sker en ændring. Det kan fx være relevant, hvis Storebæltsbroen er lukket på grund af nedfaldne istapper, og man ønsker at blive adviseret, når broen åbner igen. Eller hvis man ønsker at få mails med informationer, når der sker ændringer ved vejarbejder, som er på bestemte vejstrækninger.
 
Trafikkortet bygger på en lang række kilder såsom live data af den aktuelle trafik, vejkameraer og informationer fra bl.a. trafikanter, politi, redning, kommuner og entreprenører.
Se Trafikkortet her

Studerende udvikler fremtidens rasteplads

I weekenden den 5. og 6. december havde Vejdirektoratet inviteret en flok studerende fra hele landet for at udvikle nye idéer til, hvad fremtidens rasteplads skal kunne.
 
Vejdirektoratet havde i samarbejde med Innovation Lab inviteret de studerende til en idégenerering og diskussion om, hvordan vi skal forme rammerne for danskere på farten. 

Over to dage arbejdede de studerende intensivt i grupper med deres egne idéer, og det førte til fire forskellige idéer, som blev præsenteret for dommerkomitéen.

Vinderne blev Thomas Høvsgaard Vejsnæs, Ovais Munir Khawaja, Anders Kjær Bertelsen og Guillaume Deschamps med idéen Mad på kanten, hvor fremtidens rasteplads skal sælge et stykke af Danmark via såkaldte food trucks, som producerer street food af lokale råvarer. Food trucks er i forvejen populære i mange af verdens storbyer.

De mobile food trucks kan flyttes, så de besøger rastepladserne på forskellige tidspunkter, og de kan samtidig integreres i Vejdirektoratets trafikinfo-apps med fakta om, hvor og hvornår trafikanterne kan finde hvilke food trucks.

”Det er en idé, som har trafikanterne i fokus, og som samtidig involverer rastepladsens lokalområde. Derudover forener den koncepter, der er oppe i tiden, og har et meget enkelt set up, som let vil kunne prøves af i virkeligheden,” siger Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet.

 

Læs mere om idéerne til fremtidens rasteplads her
Vejdirektoratet - Havnegade 27 - 1058 København K - Telefon 7244 3333
 
 
 
 
 
 
Afmeld