Se nyhedsbrevet i din webbrowser
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet
Følg Vejdirektoratets eksperter på Twitter
Følg Vejdirektoratet på LinkedIn
Tilmeld dig Vejdirektoratets nyhedsbrev her

Sommerferietrafik med forhindringer

Når skolerne ringer ud på fredag, så pakker tusindvis af danskere bilerne og kører på ferie.

Denne gang bevæger de sig imidlertid ud på et vejnet med forhindringer, som vil sinke trafikken og skabe kø – især på Sjælland.

Den forventede trafik i første sommerferieweekend
Den forventede trafik i uge 26
På Køge Bugt Motorvejen er vi i gang med et udvidelsesarbejde, der vil give store trafikale udfordringer – ikke mindst i sommerferiens rejseweekender.

Området er knudepunkt for trafik mellem hovedstadsområdet og landsdelene mod vest og syd. Så her skal man regne med forlænget rejsetid.

Og på Vestmotorvejen og Motorring 4 vil der i den kommende weekend være særtransporter, der vil betyde sneglefart og tidsbegrænsede lukninger på strækningerne i aften og nattetimerne fra torsdag den 25. juni til søndag den 28. juni.

I forhold til sommertrafikken er det dog i retning mod København, mens de fleste kører vestpå.

Derudover skal man helt generelt være opmærksom på, at det om sommeren primært er lørdagene, der er de store rejsedage.

Læs mere om sommertrafikken her

Trafikken stiger på motorvejene

De danske bilister strømmer ud på motorvejene. Det viser Vejdirektoratets nyeste tal over udviklingen på vejene.

"Vores tal viser, at der i første kvartal af 2015 blev kørt hele 7,2 procent flere kilometer på motorvejsnettet end i samme periode sidste år," siger afdelingsleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet.

"Dermed lægger tallene i fin forlængelse af udviklingen fra 2014, hvor vi også så en markant stigning i trafikken på motorvejene."

Vejdirektoratets vejtrafikindeks viser, at den samlede vejtrafik steg med 2,8 % i 1. kvartal 2015.
Derudover kan man i Vejdirektoratets nye statistik blandt andet se, at lastbiltrafikken er i vækst, og at danskerne købte flere nye biler i første kvartal af 2015, end de gjorde på samme tid sidste år.

Se alle statistikkerne her

Nu kommer bilisterne hurtigere fra Frederikssund til København

Den 13. juli bliver en god dag for mange tusinde daglige bilister fra Frederikssund til København.

Her åbner Vejdirektoratet for trafik på 2. etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 4 og Smørum vest for København - ca. fire måneder før planlagt.

"Den nye etape af Frederikssundmotorvejen vil virkelig gøre en forskel for mange bilister, der pendler i denne del af hovedstadsregionen. Med Tværvej som bindeled til den nye motorvej kan man nu undgå det berygtede 'chokoladekryds' på Ballerup Byvej, der i årtier har givet pendlerne grå hår i hovedet i myldretiden," siger Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.
Søndag den 12. juli forventer Vejdirektoratet at markere åbningen af motorvejen ved en festlig begivenhed på selve vejen.

Her vil der blandt andet være mulighed for at deltage i 'Motorvejsløbet Etape 2', som er et motionsløb med både familievenlige distancer og distancer for de mere trænede. 
Læs mere om åbningen her

På vej vender tilbage

Nu vender Vejdirektoratets populære magasin På Vej tilbage. Magasinet, der har holdt pause i et par år, kan gøre bilisternes tur endnu nemmere.

I På Vej har vi samlet kort over alle Danmarks motorveje og en oversigt over til- og frakørsler – som et supplement til den aktuelle trafikinformation på GPS, i radioen og på mobiltelefonen.

Derudover finder du inspiration til oplevelser i netop det område, som du besøger, og du kan blive klogere på nye motorvejsbyggerier eller på danskernes trafikvaner.

Hent det på en bemandet rasteplads fra den 23. juni.

Den sidste udgave af På Vej kom i 2013, og på talrige opfordringer har Vejdirektoratet nu valgt at udgive magasinet igen i en ny og redesignet version.
Hent magasinet her

Banedanmark bygger halv kilometer lang jernbanebro over Motorrring 4

Banedanmark går snart i gang med at etablere en ny, lang jernbanebro over Motorring 4, Vallensbækgrenen.

I weekenden den 27. – 28. juni løftes de første broelementer på plads.

"Den nye jernbanebro er en del af den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted. Broen forventes at stå færdig i slutningen af 2016," siger projektleder i Vejdirektoratet Peter Garborg.

Læs mere om projektet her
Vejdirektoratet - Havnegade 27 - 1058 København K - Telefon 7244 3333
 
 
 
 
 
 
Afmeld