Se nyhedsbrevet i din webbrowser
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet
Følg Vejdirektoratets eksperter på Twitter
Følg Vejdirektoratet på LinkedIn
Tilmeld dig Vejdirektoratets nyhedsbrev her

Skal du op at hænge i lygtepælen?

Valgkampen er over os. Og så er det altid en god idé at orientere sig om reglerne for ophængning af valgplakater – især hvis man hører til dem, der selv skal i aktion ved lygtepælene.
Reglerne for ophængning af valgplakater

"Når der er valg, får vi altid masser af spørgsmål fra medier og borgere om valgplakater," siger chefen for Vejdirektoratets juridiske afdeling, Louise Heilberg.

"Men reglerne er i virkeligheden ganske simple."

De tre vigtigste huskeregler:
- En valgplakat på have en maksimal størrelse på 0,8 kvadratmeter
- Den skal hænge mindst 2,3 meter over fortov eller cykelsti
- Den skal være forsynet med navn, adresse og telefonnummer på den person eller det parti, der har forestået ophængningen (må gerne stå på bagsiden).

Vejdirektoratet fører tilsyn med valgplakater på statsvejene, kommunerne med kommunevejene og de private fællesveje i byer og bymæssige områder.

Du kan følge Louise Heilberg på Twitter: @HeilbergLouise
Læs mere om reglerne for valgplakater her

Mere viden skal skabe mere sikre veje

I 2014 mistede 183 personer livet i trafikken herhjemme. Og selv om det er et af de laveste tal nogensinde, skal det længere ned.

På Trafiksikkerhedskonferencen 2015 vil aktører, som til daglig arbejder med trafiksikkerheden, drøfte deres indsigt i og erfaringer med blandt andet hastighedstilpasning, ulykkesdata, cyklistsikkerhed og to minus en-veje. I alt vil op mod 200 deltagere tage del i konferencen.

"For at nedbringe antallet af ulykker skal vi fortsat øge vores viden om, hvorfor ulykkerne sker, og dele de erfaringer, vi hver især har om trafiksikkerhed, med hinanden. Det er vejen til at gøre det endnu mere sikkert at være fodgænger, cyklist og bilist i Danmark," siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Det er Vejdirektoratet, Kommunernes Landsforening og Kommunalteknisk Chefforening, der sammen afholder Trafiksikkerhedskonferencen.

Du kan følge Marianne Foldberg Steffensen på Twitter: @MarianneSteff
Læs mere om konferencen her

Kan du få turisterne op på cyklen?

Vi har meget smuk natur i Danmark. Og er der noget bedre end at nyde landskabet på en cykeltur?

Til glæde for cyklisterne har vi 11 nationale cykelruter, som fører på tværs af landsdele langs attraktioner og seværdigheder i over hele landet.

Hvert år benytter cirka 1,2 millioner cykelturister sig af muligheden for at se Danmark fra en cykelsti under deres ferie. Der er dog plads til endnu flere.

Men hvordan tiltrækker vi flere udenlandske gæster til cykelferie i Danmark og få flere danskere til at cykle mere i ferien og i fritiden? Det spørgsmål gør Vejdirektoratet nu til genstand for en konkurrence om at blive kåret som den bedste cykelturismeløsning 2015.

"Konkurrencen skal sætte fokus på de initiativer, som allerede i dag fremmer turisternes lyst til at træde på pedalerne under deres ferie. Vi vil gerne øge kendskabet til de mange gode initiativer, som allerede i dag findes rundt omkring i landet. Så de kan inspirere os andre og give mere medvind til cykelturismen i Danmark, " siger Helga Theil Thomsen, planlægningsdirektør i Vejdirektoratet.
Læs mere om formkrav og hent ansøgningsblanketten her

Vi bygger bro over Helsingørmotorvejen

Arbejdet på de tre manglende broer på udbygningen af Helsingørmotorvejen går nu i gang, efter det blev sat i bero som følge af det delvise brokollaps i september sidste år. 

Det er den vigtige bro ved Øverødvej ved Gl. Holte, der som den første bliver gjort færdig, så broen og ramperne kan åbne for trafik til december.

"Broen ved Øverødvej er vigtig for pendlerne og ikke mindst adgangen til motorvejen for de mange beboere i området. Med denne bro tager vi et stort skridt i vores bestræbelser på at gøre den samlede udbygning af motorvejen færdig efter planen," siger Jan Webèr, der er entrepriseleder i Vejdirektoratet.



Læs mere om projektet her
Vejdirektoratet - Havnegade 27 - 1058 København K - Telefon 7244 3333
 
 
 
 
 
 
Afmeld