Se nyhedsbrevet i din webbrowser
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Velkommen til Statsvejnettet

Hvordan går det med trafiksikkerheden? Stiger trafikken på motorvejene? I hvilke garager holder der flest biler?

Svarene på de spørgsmål finder du i Statsvejnettet 2014 - Vejdirektoratets nye rapport om tilstanden og udviklingen på det overordnede vejnet.

Gå selv ombord i Statsvejnettet, og læs et par eksempler på de de gode historier her.

Danskerne pendler længere

Når danskerne hver morgen sætter sig ind i deres biler for at køre på arbejde, er det folk fra Vest- og Sydsjælland, der har længst at køre.Det viser nye tal fra Statsvejnettet.

I gennemsnit må folk på Vest- og Sydsjælland køre 28,1 kilometer for at komme på arbejde. Det er 5,5 kilometer længere end deres naboer fra Østsjælland, der indtager andenpladsen i statistikken.I bunden af tabellen ligger københavnerne. De skal kun køre godt 13 kilometer for at komme frem til jobbet.

Fælles for os alle er, at vi i gennemsnit har fået længere til arbejde.

Se oversigten over pendlerafstande i hele landet:

De store veje er rygraden

Det er de store veje, der binder Danmark sammen og sørger for, at erhvervslivet kan komme frem med varer og gods til hele landet.

Omkring to tredjedele af den samlede lastbiltrafik herhjemme afvikles på statsvejnettet. Og hvis man kun kigger på de største lastvogne – altså påhængsvogntog og sættevogntog – bliver tallet endnu højere.

Dermed er de store veje indiskutabelt rygraden i erhvervslivets transporter – både på tværs af landsdelene og til og fra udlandet. Her kører der på visse strækninger mere end 10.000 lange køretøjer om dagen.

Læs mere i kapitel 2 i Statsvejnettet.

Ny omfartsvej letter livet i Nykøbing Falster

Under et brus af balloner åbnede transportminister Magnus Heunicke den nye omfartsvej omkring Nykøbing Falster.


Omfartsvejen trækker meget af den tunge trafik ud af bymidten, og samtidig slipper tusindvis af bilister for hver dag at skulle snegle sig ind gennem Nykøbing by.

Halvdelen af de sorte kryds på vejnettet er væk

Når de danske bilister kører ud i trafikken i dag, kan de glæde sig over, at de kører på et vejnet, der er markant sikrere end for blot få år siden.

På bare seks år er det lykkedes Vejdirektoratet at viske halvdelen af de såkaldt sorte kryds på statsvejnettet ud. Sorte kryds er steder, hvor der sker forholdsvis mange ulykker – for eksempel på grund af dårlige oversigtsforhold eller for høj fart.

I 2007 var der f.eks.103 af denne slags farlige kryds på vejnettet. I dag er tallet nede på 55 kryds. Se hvilke farlige kryds Vejdirektoratet har fjernet siden 2011.

Vejdirektoratet - Havnegade 27 - 1058 København K - Telefon 7244 3333
 
 
 
 
 
 
Afmeld