Se nyhedsbrevet i din webbrowser
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

260 kilometer køreglæde

Det er blevet forår, og det betyder, at vejarbejdssæsonen for alvor er skudt i gang. Overalt i Danmark har Vejdirektoratets folk travlt med at lappe huller, lægge ny asfalt og reparere broer.

"Vi lægger rigtig meget ny asfalt ud i de kommende måneder, både på motorveje og landeveje," fortæller Niels Christian Skov Nielsen, trafikdirektør i Vejdirektoratet. "I alt omkring 260 kilometer fordelt over hele landet."

"Vi forsøger så vidt muligt at lægge vores vejarbejder på tidspunkter, hvor der er færrest bilister/mindst trafik på vejene – for eksempel i feriesæsoner og i aften- og nattetimerne. Derfor vil man opleve, at en stor del af vores asfaltarbejde foregår uden for myldretiden og derfor med mindst mulig gene for trafikanterne."

For mere information om sæsonens vejarbejder og se oversigtskort her.

Mindre spildtid for midtjyder

De tusindvis af bilister, der dagligt kører på strækningen mellem Vejle og Herning, kan glæde sig til at spare mange timer i transporttid, når den nye omfartsvej ved Brande indvies sidst i denne måned.

Den nye motorvej vil til næste år spare bilisterne for mere end 100.000 timer, viser Vejdirektoratets beregninger.

Det er en markant tidsbesparelse for hver enkelt af de knap 13.000 daglige bilister på strækningen, hvoraf mange er pendlere.

Samtidig giver omfartsvejen også erhvervslivet en bedre infrastruktur, eftersom der nu vil være motorvej hele vejen mellem de to vækstcentre Herning og Vejle. Og erfaringen viser, at mobilitet kan bidrage til væksten i en region.

Læs mere om den nye omfartsvej her.

Danmarks første fagmesse for grøn og energirigtig vejtransport

Vejdirektoratet er samarbejdspartner på fagmessen Driving Green, som afholdes i Øksnehallen i København den 27. og 28. august.

Messen er Danmarks største indenfor grøn- og energirigtig vejtransport. En platform for dialog og løsninger, der på forskellig vis bidrager til en grønnere, mere bæredygtig og CO2-venlig vejtransport. Vejdirektoratet byder ind med tre indlæg, eksempler på hvordan Vejdirektoratet arbejder med miljøtemer, på messen.

Programmet for messen kan ses på  her. Det er gratis at deltage, og tilmelding kan ske via www.drivinggreen.dk.

Driving Green er en del af Sharing Copenhagen, der markerer at København har vundet EU-Kommissionens prestigefyldte pris European Green Capital Award for 2014.

Pas på hjortene

Maj er en af de måneder, hvor der er størst risiko for at påkøre en hjort. Derfor bør man passe ekstra meget på, når man kører på vejene i denne tid.

Der er opbrud i hjortebestandene. De næsten voksne unger skal finde deres egne territorier, og derfor er de meget i bevægelse og krydser derfor vejene.

"Man skal holde godt øje - særligt ved solopgang og solnedgang, for det er hér,  der sker flest påkørsler," siger biolog Marianne Ujvari Lund fra Vejdirektoratet. "Især skal man være på vagt, når man kører nær skovbryn og tæt skov."

Vejdirektoratet forsøger at forhindre påkørsler ved hjælp af vildthegn, faunapassager og advarselsskilte. Men at forhindre dem helt er ikke muligt.

I 2012 blev der registreret 4162 påkørsler af hjorte. Det er et højt tal, og kan være en ubehagelig oplevelse, men det er heldigvis ingen trussel mod den samlede hjortebestand.

Her kan du læse, hvordan du kan undgå at ramme en hjort. Og hvad du skal gøre, hvis du alligevel påkører en hjort eller ser et dødt dyr på vejen.
Vejdirektoratet - Havnegade 27 - 1058 København K - Telefon 7244 3333
 
 
 
 
 
 
Afmeld