Se nyhedsbrevet i din webbrowser
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Påske med tæt trafik Skærtorsdag og Påskedag

For mange er påsken lig med familiebesøg, en tur i sommerhus eller noget helt andet.

Vejdirektoratet forventer, at trafikken i påsken vil arte sig lidt anderledes end normalt. Der vil være mindre myldretidstrafik. Men til gengæld vil vi få visse dage med ferietrafik og dermed ekstra tæthed på vejene.

Udrejsetrafikken fordeler sig efter Vejdirektoratets forventning på onsdag den 16. april og Skærtorsdag. Og den helt store hjemrejsedag bliver Påskedag den 20. april. Man må dog også regne med tæt trafik mellem landsdelene 2. påskedag.

Læs mere her.

Travl kommunikation om tågen

Der blev tweetet og udsendt trafikmeldinger i hastigt tempo, da en tæt tåge lagde sig over store dele af landet og skabte problemer for trafikken for nylig.

På knap fire timer udsendte Vejdirektoratet 10 trafikmeldinger på P4 henover natten fra søndag den 30. marts til mandag den 31. marts.

Og frem til mandag ved frokosttid udsendte Vejdirektoratets Trafikinformationscenter samtidig 16 tweets om tåge og tågerelaterede uheld på vejnettet.

Sideløbende fik Vejdirektoratets trafik-app´s – Mobil.trafikken.dk, Trafikken.dk og Trafikinfo - godt 6500 besøg i den tid, tågen lå over landet.

Følg Vejdirektoratet på twitter.

Kørsel i nødsporet giver kortere rejsetid

Trafikanterne på Hillerødmotorvejen har taget godt imod muligheden for at køre i nødsporet i morgenmyldretiden. Sporet bliver flittigt brugt, og det har mindsket trængslen og givet kortere rejsetid for de fleste.

Det viser Vejdirektoratets første erfaringer med forsøget, der blev indledt i slutningen af 2013.

"Vi er meget tilfredse med forsøgets start," siger afdelingsleder Stine Bendsen fra Vejdirektoratet. "Trafikanterne har hurtigt vænnet sig til det, og der er flere, der vælger at køre på motorvejen – formentlig fordi trafikken glider bedre."

Vejdirektoratets foreløbige observationer viser, at stort set alle bilister opnår en tidsgevinst.

Læs mere om forsøget her.

Eller se filmen om forsøget.

Trafikinfo - ny app fra Vejdirektoratet

Hvis du hører til dem, der gerne vil undgå køer og uventede overraskelser, når du er ude at køre i din bil, så er Vejdirektoratets nye app "Trafikinfo" måske noget for dig.

"Trafikinfo" giver nemt og hurtigt overblik over den aktuelle trafiksituation og igangværende vejarbejder i hele landet.

"Og det unikke ved "Trafikinfo" er, at den automatisk læser trafikmeldingerne op," siger Christian von Huth fra Vejdirektoratets Trafikdivision.

"Det gør, at man kan bruge den, mens man kører. Den kan også fortælle, hvad der er sket, hvis der for eksempel er kø på vejen på grund af et uheld. Og den kan oplyse, hvornår en vej forventes genåbnet."

Den nye app er gratis. Lære mere her.
Vejdirektoratet - Havnegade 27 - 1058 København K - Telefon 7244 3333
 
 
 
 
 
 
Afmeld