Se nyhedsbrevet i din webbrowser
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet
Nyt fra Vejdirektoratet

Velkommen til vores første nyhedsbrev

Vejdirektoratet berører gennem sine aktiviteter rigtig mange danskere, hvad enten vi anlægger nye veje, giver trafikinformation eller er med til at sørge for, at folk kan komme nemt og sikkert frem på vejene.

I nyhedsbrevet kan du læse om vores mange aktiviteter, og det kommer ca. én gang om måneden – direkte i din mailboks.

Vi håber, at du har lyst til at følge med.
Per Jacobsen, Vejdirektør

Motorvejene tager trafikvæksten

Når vi danskere sætter os ind i vores biler, så tager vi ofte motorvejen. Det viser Vejdirektoratets nye opgørelse over vejtrafikken i 2013.

Trafikken på motorvejsnettet er i vækst. I de sidste ti år er antallet af kørte kilometer på motorvejsnettet steget med omkring 35 procent. Årsagerne kan være mange, blandt andet udbygning af motorvejsnettet, øget international trafik og længere pendlingsture.

I Vejdirektoratets nye trafikindeks kan du også læse om andre tendenser:
  • At der sidste år blev kørt næsten en milliard flere kilometer på motorvejene end i 2008, da finanskrisen startede
  • At lastbiltrafikken steg, især over grænserne
  • At der i 2013 blev solgt et rekordantal personbiler herhjemme

For 1 milliard kroner vedligehold

Der vil blive repareret og vedligeholdt broer og veje på statsvejnettet for godt en milliard kroner i de kommende år.

Det er resultatet af det kæmpestore udbud, Vejdirektoratet netop har gennemført. Udbuddet er det største af sin art i Vejdirektoratets historie.

Det sluttede med et positivt resultat i form af licitationspriser, der samlet set lå under bygherreoverslaget og understøtter målene om effektivisering.

"Det store udbud gav skarpe tilbud fra entreprenørerne, hvilket vi naturligvis er meget tilfredse med, da vi hele tiden har fokus på at få mest mulig værdi for skattekronerne," udtaler anlægs- og driftsdirektør Jens Holmboe fra Vejdirektoratet.

Nu renoveres forældet vejtype i Midtjylland

I midten af 1930´erne blev der anlagt en betonvej mellem Sunds og Ilskov nord for Herning. Vejen blev udført som et beskæftigelses-projekt under datidens lavkonjunktur. Og den er bygget på en metode med betonplader, der for længst er blevet forældet.

Der har i mange år været et stort ønske om at få vejen renoveret, så den bliver mere behagelig at køre på. Og det sker nu. I den kommende tid renoverer Vejdirektoratet den gamle betonvej. Og dermed forsvinder et stykke vejhistorie fra landskabet.

Vi holder øje med dyrene ved Svendborg

Asfalt og dyreliv udelukker ikke hinanden. I Vejdirektoratet arbejder vi aktivt med at sikre dyr og planter bedst muligt, når vi bygger nye veje og broer.

I de seneste måneder har vi haft et infrarødt kamera stående på faunapassagen henover den sydfynske motorvej ved Svendborg. Formålet har været at overvåge de store pattedyrs brug af faunapassagen og få større viden om det dyreliv, der færdes i passagen.

Kameraet har taget billeder både nat og dag. Resultatet har blandt andet været dette nattebillede af en dåhjort med gevir.
Vejdirektoratet - Havnegade 27 - 1058 København K - Telefon 7244 3333
 
 
 
 
 
 
Afmeld