Webversion
 
 
 
 
 
     Projekt Nordhavnstunnel

Sommeren på projekt Nordhavnstunnel

På projekt Nordhavnstunnel bliver der ikke holdt sommerferie – vores entreprenør har besluttet at arbejde for fuld styrke sommeren over for at indhente noget af den forsinkelse, der er kommet på grund af udfordringerne med at få sænket grundvandet.  
 
Sommeren har heldigvis allerede budt på flere lune og tørre solskinsdage, og vores entreprenør gør meget for at mindske støvgenerne fra vores byggeplads. Der bliver kørt med vandvognen mange gange i løbet af dagen. Skulle du som nabo til byggepladsen alligevel opleve støvgener, så tag endelig fat på os. Du skal skrive på nordhavnstunnel@vd.dk.    
 
Vi ønsker alle en god sommer, og skulle du få lyst til at følge projektet, så kan du altid tage et kig fra vores udsigtsplatform på Strandvænget lige inden vejen til Strandknoppen.
 
Nyhedsbrevet vender tilbage til august.

Solcreme, vand og skygge skal der til

I starten af juni lancerede vi sammen med vores entreprenør en sommerkampagne på byggepladsen for at få alle folk på pladsen til at huske solcreme, vand og skygge på de varme sommerdage.
 
Udover at der er indkøbt solcreme og vand til de tre byggepladser, så der er nem adgang til det, er der også sat plakater op på pladserne som en reminder om at huske sommerrådene.  
 
På lanceringsdagen havde vi en isbil forbi alle tre byggepladser. Det var populært – og helt sikkert mere populært end solcreme – og heldigvis kunne alle nyde isen i solskinsvejr.

Lær om folkene på byggepladsen

Vi fortsætter med at give et indblik i, hvem der arbejder på den anden side af byggepladshegnet.
 
Lige nu arbejder der omkring 250 personer på byggeplads, og 20 forskellige nationaliteter er repræsenteret. Og vores sjette portræt i rækken er af Matilde.  
 
Mød Mathilde, som er 27 år og uddannet bygningsingeniør fra DTU i Ballerup. Mathilde har arbejdet 1,5 år på Nordhavnstunnelen. Hun arbejder med jord. Opgaverne dækker over både jordhåndtering, jordflytning og jordmængder.  
 
Hun har styr på alle nuancer af den, jord der graves op af byggegruben - hvad der er fyldjord – jord der er renset for sten, rødder og lignende - og hvad der er intaktjord, som er uberørt jord, dvs. jord der ikke tidligere har været flyttet eller bearbejdet. Og så har hun styr på, hvor alle de mange tons jord, der jongleres med på udgravningen, skal placeres.
 
Mathilde har en høj stjerne hos folkene på pladsen. De synes at hun er dygtig. Derfor har hun fået opkaldt en 40 tons gummiged, som arbejder på Svaneknoppen efter sig, og en 70 tons gummiged, der arbejder på Baltikavej.  
 
Mathilde har tidligere arbejdet i en anden entreprenørvirksomhed, men blev opfordret til at søge job i MT Højgaard DK. Hun søgte, hun fik jobbet og nu er hun her. Hun er lige så glad for at arbejde her, som vi, som hendes kolleger, er for at hun er her.  
 
Det skal være sjovt at gå på arbejdet, man skal være omgivet af gode mennesker, og så skal man føle, at det man laver, gør en forskel. At det er meningsfyldt. At man bidrager. Det er vigtige aspekter for Mathilde i hendes arbejdsliv.  
 
Når hun ikke håndterer jord på Nordhavnstunnelen, så cykler hun. Hun træner for at kunne køre til Paris med Team Rynkeby denne sommer. Hun er også udøvende springgymnast, og er træner for et hold springgymnaster i sin gymnastikforening. I foreningen er hun også medlem af bestyrelsen og så er hun medlem af Idrætsudvalget på Frederiksberg.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet er ansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, vi modtager om dig.
Læs mere om vores privatlivspolitik på vejdirektoratet.dk.

Afmeld