Webversion
 
 
 
 
 
     Projekt Nordhavnstunnel

Sommerens arbejder

Vi står på tærsklen til årets første sommermåned, og i den forbindelse vil vi løfte sløret for sommerens arbejder på Nordhavnstunnelen.  
 
Sommeren kommer primært til at stå i betonstøbningens tegn, men der vil vanen tro også blive gravet flere steder. På Østerbrosiden bliver der udført støbearbejder i byggegruben tættest på Strandvænget. Længere ud mod Kalkbrænderiløbet fortsætter gravearbejdet. Husk at I på Østerbrosiden kan følge anlægsarbejdet tæt fra vores udsigtsplatform ved Svanemøllehavnen lige inden man drejer ned til Svaneknoppen. 
 
På Nordhavnssiden påbegynder vi støbning af en pumpestation og bundplader i den del af byggepladsen der ligger tættest på Kalkbrænderiløbet. Det synlige tegn på, at støbearbejdet er i gang her, bliver monteringen af en tårnkran – vores femte kran ud af i alt 10 tårnkraner.  
 
I Nordhavn foregår også de arbejder, vores entreprenør udfører for HOFOR. Det dækker blandt andet en omlægning af Færgehavnsvej/ Baltikavej. Det drejer sig også om nye kloakrør, fjernvarmeledninger og øvrige kabler. De arbejder fortsætter sommeren over.  
 
Længst ude i Nordhavn fortsætter vi også med at støbe beton. Der skal blandt andet støbes endnu en pumpestation, og arbejdet med at støbe selve tunnelen fortsætter også. Aller længst ude i Nordhavn, der hvor tunnelen kommer op til overfladen og bliver til vej, går vi i gang med den – foreløbige – sidste del af udgravningen.

Midlertidig natlukning af Kalkbrænderiløbet

Vores entreprenør skal udføre forberedende arbejder til den kommende tunnel i Kalkbrænderiløbet. Det medfører, at Kalkbrænderiløbet er lukket for sejlads fra mandag den 2. juni og cirka tre uger frem fra søndage til torsdage i tidsrummet kl. 23.00 - 06.00. Der vil være mulighed for at blive guidet gennem løbet fra kl. 23.00 - 00.00 og igen fra kl. 05.00 - 06.00, hvis der er særlige omstændigheder, der gør at man har brug for det. 
 
Entreprenøren skal udlægge sten og sand, der hvor den kommende tunnel skal udgraves. Arbejdet bliver udført om natten, så det generer det sejlende folk mindst muligt. I de omkring tre uger natarbejdet foregår, vil der ikke blive arbejdet i Kalkbrænderiløbet i dagtimerne.  
 
Arbejdet er planlagt i tæt dialog med havnens tre havnefogeder og relevante myndigheder.  

Velbevaret gammelt trækloakrør kan ses på Museum Tunnelfabrikken

Vi fortsætter med at udbygge vores udstilling om Nordhavnstunnelen på Museum Tunnelfabrikken. Det sidste nye element i udstillingen er et stykke meget velbevaret trækloakrør, der er blevet gravet op i byggegruben ved Svanemøllehavn.  
 
Trækloakken er dateret til 1902-1906, og er formodentlig en af de sidste kloakrør udført i træ. Det er fint håndværksarbejde, der ligger bag kloakledningen. Selve røret er lavet af brædder i fyrretræ, og den muffe eller tøndebånd, der samler røret, er lavet i bøgetræ. Alt er samlet med fine trænagler, der holder muffen og røret sammen.  
 
Trækloakken er i meget fin stand. Den har ligget godt beskyttet af sand og slam i mere end 100 år.  
 
I forbindelse med de forberedende arbejder til udgravningen af Nordhavnstunnelen, var arkæologer fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde i gang, og trækloakledningen blev lokaliseret i 2021 af marinearkæologer. Ved den lejlighed blev der lavet en film om trækloakrøret. Se filmen.

Lær om folkene på byggepladsen

Vi fortsætter med at give et indblik i, hvem der arbejder på den anden side af byggepladshegnet. Lige nu arbejder der omkring 250 personer på byggeplads, og 20 forskellige nationaliteter er repræsenteret. Og vores femte portræt i rækken er af Giulia.  
 
Mød Giulia, som er senior arbejdsmiljøkonsulent i Vejdirektoratet. Giulia er født og opvokset i Napoli og flyttede til Danmark i 2013, da hun blev ansat som arbejdsmiljøkonsulent på Cityringen. Siden 2022 har hun arbejdet på Nordhavnstunnelen.
 
På Nordhavnstunnelen er hun vores forlængede arm ude på byggepladsen. Her arbejder hun tæt sammen med entreprenørens arbejdsmiljøteam. Giulia laver sikkerhedsrunderinger på pladsen, hvor hun sikrer sig at alle regler bliver overholdt og alle sikkerhedsforanstaltninger bliver benyttet. Hun står for sikkerhedsintroduktioner til nye medarbejdere og gennemlæser alle arbejdsmiljødokumenter, der kommer fra entreprenøren.
 
Giulia er uddannet civilingeniør med speciale i geotekniske forhold og er en rutineret arbejdsmiljøkonsulent. Hun har udover Cityringen arbejdet på Metrolinjen M4 til Sydhavnen, udvidelsen af Novo Nordisk i Bagsværd, Bispebjerg Hospital, Femernforbindelsen og Storstrømsbroen. Det at være med til at sørge for, at folk går sikkert på arbejde og går hjem igen uden skader, betyder alt for Giulia.
 
På Cityringen mødte hun sin mand, som er anlægsingeniør. De har arbejdet på flere store anlægsprojekter sammen i Danmark – i hver deres faglige position.
 
Når Giulia ikke sørger for sikkerhed på byggepladsen, er hun sammen med sin mand og to børn på hhv. 5 og 8 år. Giulia er meget glad for at bo og arbejde i Danmark. Hun synes, at balancen mellem arbejde og fritid er god, hendes børn trives og så er hun meget glad for sit arbejde. Det sværeste ved at være i Danmark er sproget … hun forstår det meste, hun læser og skriver dansk, men udtalen driller! Den er virkelig svær. Og så savner hun det gode napolitanske vejr, og selvfølgelig familie, venner og den italienske mad. Heldigvis sender hendes søde mor pakker til hende. Pakkerne er fyldt med olivenolie, pasta, kaffe og kager, så hun altid har smagen af Napoli, selv på en grå og regnfuld dansk dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet er ansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, vi modtager om dig.
Læs mere om vores privatlivspolitik på vejdirektoratet.dk.

Afmeld