Webversion
 
 
 
 
 
     Projekt Nordhavnstunnel
Vi oplyste i vores januar nyhedsbrev, at arbejdet med Nordhavnstunnelen bliver forsinket. Forsinkelsen skyldes, at etablering af byggegruben til tunnelen har taget længere tid end først planlagt. Specielt har grundvandssænkningen i byggegruben givet udfordringer.  
 
Vi gør, hvad vi kan for at optimere alle vores arbejder, og dermed mindske forsinkelsen. Det sker i en kombination af ændring af tekniske løsninger og en løbende vurdering af optimal produktionsplanlægning i forhold til ressourcer, maskinel m.m.
 
For jer som naboer til projektet betyder det, at vi i højere grad kommer til at udnytte projektets normale arbejdstid, som er i tidsrummet kl. 7-19 på hverdage og kl. 8-17 på lørdage, hvor vi arbejder med almindelige støjende anlægsarbejder. Der vil også blive udført anlægsarbejder udenfor disse tidsrum, hvor der primært er tale om arbejder, som foregår i god afstand til boliger. Sådanne arbejder vil altid holde sig indenfor kommunens gældende støjgrænser for anlægsarbejder på øvrige tider af døgnet, medmindre vi varsler jer naboer i særskilt brev herom.

Det sker den kommende tid

I weekenderne i marts vil der være aktiviteter på byggepladsen i tidsrummet kl. 7-18 på lørdage og kl. 7-14 på søndage.
 
Arbejderne omfatter etablering af jordankre på Nordhavn, og der vil i den forbindelse også ske svejsearbejde nede i byggegruben samt måske intern jordtransport.  
 
Betonarbejderne er allerede startet på en seks dages arbejdsuge, der inkluderer lørdage, hvor selve støbningerne starter kl. 7 og normalt stopper omkring kl. 11. Desuden begynder vi så småt, cirka en gang hver anden uge i de kommende måneder, med en støbning, der starter kl. 5 på hverdage. Det sker af trafikale årsager.  
 
Endelig kan det nævnes, at projektet nu har nattevagt og tilsyn samt bl.a. vedligehold af pumper. Det foregår alle ugens dage og hele døgnet. Så derfor vil I måske opleve mere lys på pladsen end tidligere - også om natten.

Arbejdet i Kalkbrænderiløbet bliver genoptaget

Arbejdet med placering af ren marin jord i Kalkbrænderiløbet genoptages, så snart der er ankommet en ny kran. Det kommer til at foregå indenfor det allerede udmeldte tidsrum kl. 7-18 på hverdage, hvor havneløbet igen vil blive lukket for passage.
 
Vi forventer den nye kran ankommer indenfor en uges tid.  
 
Desværre har arbejdet ligget stille siden onsdag aften den 22. januar, hvor vi havde en arbejdsulykke på vandet, hvor en kran væltede. Heldigvis var der ingen, som kom alvorligt til skade ved ulykken.
 
Fordi arbejdet har ligget stille i en periode, forlænges arbejdsperioden frem til den 31. marts.

Første bundplade til tunnelen blev støbt på 12 timer

Det krævede 12 timer og 22 mand fra vores entreprenør at støbe den første bundplade af tunnelen.
 
Bundpladen måler 25 x 41,4 meter, og der blev brugt næsten 800 m³ beton til støbningen af bundpladen og cirka 210 tons armering.  
 
Undervejs blev der sat 60 sandwich og 30 pizzaer til livs af de hårdtarbejdende betonbisser. 
 
Bundpladen blev støbt i slutningen af januar.

Københavnerkalken er nået

På Nordhavnssiden tæt på Kalkbrænderiløbet er vores entreprenør for første gang nået ned til kalken. Det er på det sted, hvor den kommende tunnel kommer til at ligge dybest.  
 
Kalken ligger under istidsaflejringerne – moræneleret – og er dermed meget gamle aflejringer. Kalken er hård, og der skal ekstra maskinkraft til, når der skal graves heri.  
 
Kigger man nærmere på stykker af kalken, opdager man at den er opbygget af små skalrester vekslende med mørkere flint legemer. Kalken er dannet i et hav, som dækkede Danmark for 62 mio. år siden. På billederne kan man se
  • Striberne i kalkaflejringerne efter gravemaskinens tænder har skrabet hen over overfladen.
  • Entreprenøren bruger en betonhammer for at løsne kalken.
  • De små skaller fra diverse skaldyr.

Ny dronefilm og friske fotos

Vores fotograf har igen besøgt projektet, og der ligger nye fotos og en ny dronefilm på vores hjemmeside - se.

Lær om folkene på byggepladsen

Over de kommende måneder, vil vi give et indblik i, hvem der arbejder på den anden side af byggepladshegnet.  
 
Lige nu arbejder der omkring 250 personer på byggeplads, og 20 forskellige nationaliteter er repræsenteret. Og vores andet portræt i rækken er af Christian.  
 
Mød Christian, der er sjakformand for et af entreprenørens anlægssjak. Han koordinerer arbejdet i sjakket, kører med materialer og meget andet. Christian er uddannet indenfor jord og anlæg. Han er 28 år og har arbejdet på anlæg af Nordhavnstunnelen siden oktober 2022.  
 
Christian har, som han selv siger det, haft en skovl i hånden siden han kunne gå. Han elsker at være udenfor, og det er han både på sit arbejde på Nordhavnstunnelen og når han er hjemme i privaten. Han er god til at bygge, og har derfor stor fornøjelse ved at renovere sit og familiens hus og anlægge have. Christian elsker også at rode med biler.  
 
Christian har arbejdet på en del store anlægsprojekter siden han blev uddannet som anlægsstruktør i 2016. Han har været med på udvidelsen af Helsingørmotorvejen, Fjordforbindelsen Frederikssund og letbanerne i både Odense og Herlev.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet er ansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, vi modtager om dig.
Læs mere om vores privatlivspolitik på vejdirektoratet.dk.

Afmeld