Webversion
 
 
 
 
 
     Projekt Nordhavnstunnel
De særligt støjende arbejder med at sætte spunsjern og sekantpæle er for alvor kommet i gang. Det afspejler sig også i antallet af henvendelser til os. Det er godt, at I som naboer kontakter os, hvis I oplever gener ud over, hvad I finder rimeligt, så vi kan se om vi kan justeret på de forhold der generer. Dog kan vi ikke sætte spunsen uden at støje.   
 
Igen har vi haft et par uger med mange gæster på byggepladsen. Blandt andet har omkring 60 studerende fra KEA (Københavns erhvervsakademi) besøgt byggepladsen. De var især interesserede i tilsynets opgaver på så stort et projekt og hvordan man skaber en sikker byggeplads.  
 
I løbet af november er der afholdt møder i vores tre kontaktfora med repræsentanter fra erhvervslivet, naboerne og sejlerfolket omkring status på projektet især med fokus på de kommende seks måneders høje aktivitets- og støjniveau. Der er generelt stor forståelse for, at arbejderne nødvendigvis må larme i en periode.  

Grundvandssænkning i forbindelse med anlæg af tunnelen

I forbindelse med anlæg af den kommende tunnel, som løber på tværs af Svanemøllebugten, bliver der etableret en omfattende grundvandssænkning langs udgravningen. Det skal sikre, at tunneldelene kan støbes tørt i bunden af byggegruben.
 
I løbet af efteråret og vinteren bliver de mange reinfiltrationsbrønde etableret, og der bliver opsat rør enten oppe eller enkelte steder nede langs jorden.  
 
Reinfiltrationsanlæget bruges til at føre en del af det fra byggegruben oppumpede vand tilbage ned i undergrunden. Det skal vi blandt andet gøre for at sikre, at grundvandsstanden i de omkringliggende områder ikke ændrer sig væsentligt.  
 
Arbejdet er gået i gang i Nordhavn, og i starten af 2024 går det arbejde også i gang på Østerbrosiden. Der bliver udsendt mere information herom til de nærmeste naboer.

Mere tung trafik til byggepladsen

I løbet af november er antallet af lastbiltransporter øget til 20-30 daglige transporter. Alle transporterne har med det generelle anlægsarbejde af Nordhavnstunnelen at gøre, og det er overvejende spuns, der skal fragtes fra lagerpladsen i Nordhavn til Svanemøllehavnen.  
 
I begyndelsen af 2024 kommer der markant flere transporter med lastbil, idet selve udgravningen af traceet bliver påbegyndt, hvilket betyder, at rigtig meget sand skal transporteres væk fra byggepladsen. Der forventes op til 200 daglige lastbiltransporter fra Svanemøllesiden og Nordhavn.  
 
Udgravning af trace kommer til at foregå hele 2024.

Arbejdsplatformen i Kalkbrænderihavnsløbet er så godt som færdig

Sejlrenden er blevet smal for sejlerfolket og det er fordi vores entreprenør er så godt som færdig med arbejdsplatformen i Kalkbrænderiløbet, som fylder halvdelen af sejlrenden   De fleste afgrænsende spunsjern er blevet banket og vibreret ned, sand er fyldt i og der sejlet sten ind, som også skal bruges som opfyld i arbejdsplatformen, inden den er helt færdig ved årsskiftet.  
 
Når arbejdsplatformen står færdig, tager entreprenørens marinefolk videre til nye opgaver og kommer først retur til Nordhavnstunnelen om et års tid for at fjerne den eksisterende platform i Kalkbrænderiløbet og anlægge en ny i den anden side af løbet.  
 
Ved at anlægge arbejdsplatformene på denne måde, holder vi Kalkbrænderihavnsløbet åbent hele året, så alle sejlbåde, robåde, kajakker mv. kan komme ud og ind af Svanemøllehavnen.

Lysregulering ved Færgehavnsvej skal skabe mere sikker ind- og udkørsel til byggepladsen

De trafikale forhold omkring adgangen til vores og entreprenørens kontorer på Færgehavnsvej er ikke optimale. Der er meget trafik og specielt meget tung trafik på Færgehavnsvej. Det kombineret med dårlige oversigtsforhold gør, at der over de kommende måneder bliver etableret en lysregulering ved svinget ud for byggepladsen og Docken og der bliver lavet en venstre svingbane ind til byggepladsen.
 
Med disse tiltag burde Færgehavnsvej blive mere sikker for alle trafikanter på vejen.  

Stenleverance i en weekend – undskyld vi støjede

I forbindelse med færdiggørelse af arbejdsplatformen i Kalkbrænderihavnsløbet fik projektet leveret sten i weekenden den 11.-12- november. Leverancen var planlagt til ankomst torsdag den 9. november, men dårligt vejr og andet gjorde, at den blev forsinket og nåede frem lørdag den 11. november.  
 
Vi beklager, at stenleverancen har generet vores naboer.  
 
Som udgangspunkt arbejder vores entreprenør på nuværende tidspunkt ikke i weekender og slet ikke med støjende arbejder. Så vi vil gerne undskylde, at vores projekt støjede i den pågældende weekend.

Siltgardin i Kalkbrænderiløbet bliver fjernet

En af de sidste marine opgaver for vores entreprenør er etablering arbejdsplatformen i Kalkbrænderiløbet. Når det arbejde er færdigt, har det lange siltgardin ved Svaneknoppen ikke længere en funktion. Derfor er det planen, at det nedtages inden vi rammer december.  
 
Siltgardinet har været monteret for at skærme Svanemøllestrand for sedimenter, mens der blev arbejdet i havnen og i Kalkbrænderiløbet. Det har fungeret efter hensigten og sikret at sedimentet er blevet i Kalkbrænderiløbet og ikke har generet strandgæsterne.  
 
Siltgardinet bliver opsat igen, når arbejdsplatformen skal demonteres og opbygges i den anden del af Kalkbrænderiløbet ud fra Svaneknoppen. Efter planen bliver dette arbejde udført i slutningen af 2024.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vejdirektoratet er ansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, vi modtager om dig.
Læs mere om vores privatlivspolitik på vejdirektoratet.dk.

Afmeld