Langs Færgehavnsvej har et hold af entreprenørens folk arbejdet på at lave mock ups af de betonpaneler, der skal anvendes i den rigtige tunnel. Betonen til tunnelen skal kunne modstå en brand på op til 1350 grader. Det svarer til at en benzintransport eller lignende bryder i brand i tunnelen.
Normalt kan beton ikke modstå så høje temperaturer. Årsagen er, at der er vand i beton, og når temperaturen stiger, så vil vandet ud og det medfører at betonen eksploderer eller at de yderste lag skræller af. Man kan undgå, at betonen sprænger ved at tilsætte PP-fibre i betonen. PP-fibre er en forkortelse for polypropylen-fibre, som er en syntetisk harpiks, der svinder 50 % ved høj varme. Hvis uheldet er ude og der udbryder brand, så smelter fibrene og gør plads til, at vandet kan løbe ud af betonen.
Der er støbt 18 testpaneler, hvor seks forskellige kombinationer af PP-fibre bliver testet. Testpanelerne står placeret ud mod Færgehavnsvej, hvor de skal tørre i tre måneder. I december bliver de transporteret til Tyskland for at blive testet. Testen foregår i et laboratorium i Leipzig, Tyskland. Dette er et af de få laboratorier i Europa, som kan teste ved så høje varmegrader. Hvis alt går efter planen, så begynder vores entreprenør at støbe i foråret 2024.
|