I juni inviterede vi til informationsmøde om udbygning af motorvejen mellem Vejle og Skanderborg, og dagene efter afholdt vi to nabomøder. Der var stor interesse for projektet, og det er vi meget glade for. Vi takker for de mange spørgsmål og bemærkninger til projektet både ved informationsmødet og de to efterfølgende borgermøder. Vi håber, at alle lodsejere der mødte op fik god information og svar på deres spørgsmål.
Vi er nu i gang med at bearbejde alle de informationer og spørgsmål, som vi fik med hjem. Det var blandt andet oplysninger om afvandingsforhold, adgange og ejendomme samt ønsker til udformning og placering af nye regnvandsbassiner.
Hvis du ikke havde mulighed for at deltage, kan du se
informationsmødet for E45 Vejle-Skanderborg her.
Lige nu arbejdes der omkring motorvejen, hvilket kan påvirke både trafikken og naboejendomme. Det er desværre nødvendigt ved så stort et anlægsprojekt. På selve motorvejen er det mest korte strækninger af nødsporet, der kortvarigt spærres skiftende steder – primært i aften- og nattetimerne.
Ved til- og frakørslerne Horsens N og Horsens S har det dog i nogle uger være nødvendigt at lukke ramperne om aften og natten, mens vi etablerer signalanlæg. Det skal være med til at afhjælpe de lange køer ved motorvejsafkørslerne, og forbedre trafikforholdene ved ramperne. Det nye anlæg tages i brug ved udgangen af august.
Forberedende arbejder i områdetLige nu er der også fuld gang i de geotekniske undersøgelser i marken – både på vejen og på naboarealer. Vi startede i den sydligste ende, mellem Vejle og TSA 57 Horsens Vest og denne del er snart afsluttet.
På resten af strækningen fra TSA 57 Horsens Vest til Skanderborg er vi også i gang nu, og dette arbejde fortsætter ind i 2023.
På strækningen fra Skanderborg til Horsens V er vi også gået i gang med at rydde for buske og større træer. Det sker kun på motorvejens areal til vejskel, hvor der mange steder er vildthegn. Det gør vi for at give plads til udvidelse af motorvejen, og for at kunne få adgang til regnvandsbassinerne langs strækningen. De skal nemlig renses for bundslam, inden arbejdet med udvidelsen kan påbegyndes.
Udgravninger undervejsUd over geoteknikernes borerigge og entreprenører med motorsave vil I også snart kunne se arkæologerne grave søgerender i marken fra september. I første omgang undersøger de mest områder langs motorvejen, som skal bruges til udvidelsen og til midlertidige arbejdsarealer. Senere vil også arealer, der skal bruges til eksempelvis regnvandsbassiner, blive undersøgt.
Al arbejdet i marken – geoteknik, arkæologi og oprensning af bassinerne – kan desværre medføre skader. Vejdirektoratet får indberettet oplysninger fra dem, der udfører arbejdet, herunder hvilke arealer, der er blevet berørt eller eventuelt beskadiget, og typen af skade, der er sket. Vi sørger selv for at opgøre den erstatning, som ejerne af arealerne får tilsendt. Man skal altså ikke selv foretage sig noget, men afvente at høre fra os.
Hvis man bliver utålmodig eller bare vil vide mere om processen, kan man kontakte landinspektørerne i vores afdeling for arealerhvervelse, som fremgår på vores
kontaktside for projektet.